blank

Θεραπεία μαλλιών: 5 Αλήθειες για την κερατίνη!

Δείτε 5 Αλήθειες όσον αφορά τη θεραπεία μαλλιών με κερατίνη!

Η θεραπεία μαλλιών με κερατίνη έχει γίνει πολύ γνωστή τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μία μέθοδο που ενυδατώνει την τρίχα και τιθασεύει το φριζάρισμα. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας και τη μέθοδο που θα επιλέξετε μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες μέχρι και 6 μήνες. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος που ακολουθείται είναι η χημική διαδικασία που προσφέρει ίσια μαλλιά για μήνες. Ας δούμε λοιπόν μερικά σημαντικά σημεία γύρω από τη θεραπεία μαλλιών με κερατίνη.

Θεραπεία μαλλιών: 5 Αλήθειες για την κερατίνη - LadiesWorld.grKOBRIN PHOTO/Shutterstock

Θεραπεία μαλλιών - Κερατίνη - LadiesWorld.gr

Sofia Zhuravetc/Shutterstock

1. Θεραπεία κερατίνης στο σπίτι!

Ποιός είπε ότι η θεραπεία κερατίνης μπορεί να γίνει μόνο σε κομμωτήρια; Η θεραπεία μαλλιών με κερατίνη είναι μία μέθοδος που μπορείτε να την κάνετε και μόνες σας στο σπίτι. Εννοείται βέβαια πως το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο με του κομμωτηρίου και η διάρκεια είναι πολύ μικρότερη. Και θα μου πείτε… Γιατί να επιλέξετε να την κάνετε μόνες σας στο σπίτι αφού το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη! Κοστίζει πολύ λιγότερο και δεν απαιτεί κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού.

Η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος θεραπείας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ένα από τα βασικά συστατικά της τρίχας είναι η πρωτεΐνη κερατίνης. Όπως καταλαβαίνετε, στα περισσότερα προϊόντα μαλλιών θα δείτε ενδεχομένως το συστατικό «κερατίνη». Η παγίδα είναι ότι ένα προϊόν που περιέχει κερατίνη δεν είναι απαραίτητα προϊόν θεραπείας. Για αυτό το λόγο χρειάζεται να δείτε αναλυτικά όλα τα συστατικά του προϊόντος. Τα θεραπευτικά προϊόντα περιέχουν μεταξύ άλλων σιλικόνη και διάφορα ενυδατικά συστατικά.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των θεραπευτικών προϊόντων κερατίνης είναι οι αναλυτικές οδηγίες που περιέχουν. Τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της συσκευασίας υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του προϊόντος. Εάν στις οδηγίες αυτές δεν αναφέρεται πουθενά ο τρόπος που πρέπει να πλυθούν, να καθαριστούν και να ισιωθούν τα μαλλιά, τότε λυπάμαι αλλά πρόκειται για ένα απλό προϊόν περιποίησης.

Η θεραπεία με κερατίνη στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση και για αυτό δεν επιλέγεται και τόσο συχνά. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες μπορεί να διαρκέσει το πολύ μερικές εβδομάδες.

2. Κερατίνη και βαμμένα μαλλιά!

Οι περισσότερες γυναίκες με βαμμένα μαλλιά έχουν συνήθως δεύτερες σκέψεις για τη θεραπεία μαλλιών με κερατίνη. Θα μπορώ να τα βάψω μετά; Θα χαλάσει το χρώμα των μαλλιών μου; Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια ζημιά στα μαλλιά μου; Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλουδάκι σας, σωστά; Σύμφωνα με τους ειδικούς των μαλλιών δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Ούτε τα μαλλιά, ούτε το χρώμα τους διατρέχουν κάποιο κίνδυνο. Για να διατηρηθεί όμως το χρώμα και να διαρκέσει περισσότερο η θεραπεία, καλό είναι να λούζεστε 2 φορές την εβδομάδα με το κατάλληλο σαμπουάν. Σε σπάνιες μόνο περιπτώσεις το χρώμα μπορεί να θαμπώσει ή να ξεθωριάσει κατά την εφαρμογή της κερατίνης. Αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα και δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

 

3. Μύθοι και αλήθειες γύρω από το σαμπουάν!

Μιας και αναφέρθηκα στα σαμπουάν, είναι μία καλή ευκαιρία να μιλήσουμε εκτενέστερα για αυτά. Υπάρχει ένας μύθος και μία αλήθεια όσον αφορά τα σαμπουάν που πρέπει να χρησιμοποιείτε. Η αλήθεια είναι ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξετε το σαμπουάν σας. Ο μύθος είναι ότι πρέπει να αγοράσετε συγκεκριμένο σαμπουάν κομμωτηρίου για να διαρκέσει περισσότερο το αποτέλεσμα. Ναι, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να αλλάξετε σαμπουάν, αλλά δεν είναι απαραίτητο να δώσετε ένα σκασμό λεφτά. Εννοείται πως μπορείτε να προτιμήσετε αν θέλετε αυτό του κομμωτηρίου, όμως και ένα απλό σαμπουάν χωρίς άλατα και θειϊκό άλας κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Η επιλογή είναι δική σας.

Επίσης, τα προϊόντα styling που περιέχουν αλάτι είναι ακατάλληλα κατά την περίοδο της θεραπείας. Επομένως θα ήταν καλό να τα αφήσετε για λίγο στην άκρη.

Θεραπεία μαλλιών με κερατίνη - LadiesWorld.gr

KOBRIN PHOTO/Shutterstock

4. Το ρίσκο και οι θυσίες!

Η θεραπεία μαλλιών με κερατίνη κρύβει ένα ρίσκο και απαιτεί μερικές θυσίες. Δυστυχώς, δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό. Σε μερικές τρίχες η θεραπεία δεν έχει το αποτέλεσμα που θα έπρεπε ή δεν έχει την διάρκεια που θα έπρεπε. Υπάρχει ένα ποσοστό γυναικών που έχει μείνει δυσαρεστημένο από τη συγκεκριμένη μέθοδο γιατί μετά το πρώτο λούσιμο τα μαλλιά πρόκα πήγαν περίπατο. Η θεραπεία με κερατίνη μπορεί να μην πετύχει και τα μαλλιά σας να αρχίσουν να σγουραίνουν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Οπότε εδώ κρύβεται σίγουρα ένα ρίσκο, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι πολύ σγουρά.

Η θεραπεία όμως κρύβει και μερικές ακόμα δυσκολίες που μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με υπομονή. Αμέσως μετά την εφαρμογή της κερατίνης απαγορεύεται να ακουμπήσετε τα μαλλιά σας για 3 ημέρες. Δεν επιτρέπεται να τα βάλετε πίσω από τα αυτιά, να τα πιάσετε αλογοουρά και φυσικά ούτε και να τα λούσετε. Πρέπει λοιπόν να το έχετε πάρει από πριν απόφαση ότι για μερικές μέρες τα μαλλιά σας θα είναι απαγορευμένη ζώνη.

5. Ο κίνδυνος για τις σγουρομάλλες!

Αγαπητές μου σγουρομάλλες ξέρω ότι τα φριζαρισμένα μπουκλάκια σας πιθανότατα σας έχουν σπάσει τα νεύρα και σας έχουν βγάλει από τα ρούχα σας. Κατά πάσα πιθανότητα έχετε σκεφτεί τη θεραπεία μαλλιών με κερατίνη σαν λύση στο πρόβλημά σας. Είναι όμως στα αλήθεια αυτή η λύση; Θα σας συμβούλευα να το ψάξετε πολύ πριν προχωρήσετε σε κάποια κίνηση που μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ναι μεν η κερατίνη θεραπεύει την τρίχα, από την άλλη όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος της σγουρής ρίζας. Έστω λοιπόν ότι η κερατίνη έπιασε στα δικά σας σγουρά μαλλάκια. Τί θα γίνει όμως με τη ρίζα που βγαίνει σίγα σιγά και φυσικά είναι σγουρή; Επειδή προφανώς το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση είναι άκρως αντιαισθητικό, η πρέσα ή το πιστολάκι θα έρθει να σώσει την κατάσταση.

Κάπως έτσι όμως ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος. Η κερατίνη προσπαθεί να βοηθήσει την τρίχα και η θερμότητα γκρεμίζει ό,τι με τόσο κόπο χτίζει η κερατίνη. Επομένως, μήπως τελικά έτσι γίνει μεγαλύτερη ζημιά στην τρίχα; Προσωπικά θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε κάποια θεραπεία με κερατίνη χωρίς να μπείτε στη διαδικασία του προσωρινού ισιώματος. Επιλογές υπάρχουν αρκεί να το ψάξετε!

Πλέον, πέρα από την παραδοσιακή μέθοδο, έχουν εφευρεθεί και άλλες πιο φυσικές θεραπευτικές διαδικασίες. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε λοιπόν είναι τί ακριβώς είναι αυτό που θέλετε να κάνετε με τα μαλλιά σας. Μόλις καταλήξετε, τότε συζητήστε το με τον κομμωτή σας ώστε να βρείτε την καταλληλότερη για εσάς θεραπεία κερατίνης.

Φιλιά πολλά σε όλες!

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτη όλα τα νέα άρθρα που ανεβαίνουν στο LadiesWorld.gr ?

Κάνε την Εγγραφή σου ΕΔΩ για να είσαι πάντα Ενημερωμένη!

Loading

LadiesWorld.gr – Όλα τα Μυστικά Ομορφιάς είναι Εδώ!

 

CO-FOUNDER : LadiesWorld.gr YOUTUBE CHANNEL : LadiesWorldGR

One Comment

  1. Εγώ έκανα κερατίνη πριν από 14 μέρες και τα μαλλιά μου είναι σγουρά τώρα σχεδόν όπως είναι χωρίς την κερατίνη. Έκανα την κερατίνη και την επόμενη μέρα η κομμώτρια με κούρεψε και μου τα έβαψε .εδώσα ένα 100αρικο για να έχω στο τέλος ένα χειρότερο μαλλί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *