blank

Η ψυχική διάσταση των μαλλιών!

Τα μαλλιά είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της μάσκας που ο καθένας έχει εφεύρει για τον εαυτό του!

Ο make – up artist του Χόλυγουντ, Κέβιν Άκουαν, περιγράφει αυτό ακριβώς που σημαίνουν τα μαλλιά για τον καθένα από εμάς: ότι είναι κομμάτι της προσωπικής μας έκφρασης, το βασικό μας όπλο γοητείας, η δύναμη της εμφάνισής μας.

Η ψυχική διάσταση των μαλλιών - LadiesWorld.gr

Να σου τινάξει η γυναίκα που αγαπάς το μαλλί και να αισθανθείς πως σου έκαναν δώρο την ανθρωπότητα. Διότι, ειδικά για εμάς τις γυναίκες, τα μαλλιά μας είναι το βασικότερο όπλο γοητείας μας, τα οποία μας απασχολούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλος μέρος του σώματος και για τα οποία δαπανούμε μεγάλα ποσά για τη φροντίδα τους.

Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη αλλαγή που επιχειρούμε να κάνουμε σε μία προσπάθεια να αλλάξουμε την πεσμένη μας διάθεση είναι να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας, να αλλάξουμε κούρεμα ή χτένισμα. Γιατί τα περιποιημένα μαλλιά που αναδύουν φροντίδα και φρεσκάδα βελτιώνουν την αυτοπεποίθηση και ενισχύουν την πίστη στο ότι είμαστε όμορφοι.

Μαλλιά και ψυχολογία - LadiesWorld.gr

Η επίσκεψη στο κομμωτήριο μοιάζει με δόση ναρκωτικού, σε κάνει να αισθάνεσαι πως θα γίνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση και τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται όταν αφήνεσαι στα χέρια του κομμωτή που σε λούζει.

Από την αρχαιότητα, τα πλούσια μαλλιά συμβόλιζαν την αισθητική υπεροχή, την ωραιότητα. Οι Θεοί του Ολύμπου είχαν μακριά μαλλιά τα οποία αποτελούσαν την κορωνίδα της σωματικής συμμετρίας. Ο Διόνυσος στόλιζε τα μαλλιά του και αφηνόταν στις απολαύσεις της ζωής.

Ακόμα και στη Βίβλο τα μαλλιά αποκτούν υπερφυσικές ιδιότητες, με την ιστορία του Σαμψών και της Δαλιδά να έχει μείνει στην ιστορία, με μερικές τούφες μαλλιών να συμβολίζουν τη σημαντικότερη ερωτική προδοσία όλων των εποχών.

Στη Ρώμη η φροντίδα των μαλλιών και η κομμωτική ανάγεται σε επιστήμη, αναδεικνύοντας τη διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου να φροντίζει το μεγαλύτερο όπλο της γοητείας του.

Η πολιτιτική επιρροή του μπαρόκ δίνει τη λύση στο αισθητικό πρόβλημα εκείνων που δεν έχουν μαλλιά με τη χρήση της περούκας. Η περούκα συμβόλισε την κοινωνική ανωτερότητα και την ηθική συνέπεια, έγινε το απαραίτητο αξεσουάρ γκαρνταρόμπας στα δικαστήρια.

Μπορεί οι Βρετανοί δικαστές να μη φαίνονται ιδιαίτερα ανδροπρεπείς, να μοιάζουν περισσότερο με μεγάλες ηλικιακά κυρίες που κανονίζουν να βρεθούν το Σάββατο για κους -κους, αλλά για μεγάλη μερίδα κόσμου η περούκα έγινε συνώνυμη της δίκαιης κρίσης, του κύρους και της ηθικής ακεραιότητας.

Dikastis-me-perouka - LadiesWorld.gr

Η επανάσταση ξεκινάει με την αλλαγή των μαλλιών. Τα μαλλιά αποτύπωσαν την κοινωνική έκρηξη, η οποία έφτασε στο αποκορύφωμα με τα σύμβολα της ποπ κουλτούρας και μουσικής. Όπως τον Έλβις Πρίσλεϊ, τη Μέριλιν Μονρόε, τους Beatles, τον David Bowie με την ανδρόγυνη εμφάνιση και τον John Travolta που απογειώνει την disco.

Ιχνηλατώντας την πορεία των μαλλιών μέσα στην ιστορία, θα διαπιστώσουμε πως πάντοτε αυτά αποτελούσαν έναν τρόπο έκφρασης, έναν εκφραστή της ψυχικής μας κατάστασης, ένα όχημα για την επίτευξη του προόδου.

Γιατί, ναι, οι τρίχες δεν είναι απλά…. τρίχες.. είναι πολλά παραπάνω!

Καταχώρισε και εσύ την Επιχείρησή σου στο

Ψάχνεις? Βρες!

LadiesWorld.gr – Όλα τα Μυστικά Ομορφιάς είναι Εδώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *