blank

Πώς βάζω μάσκα μαλλιών? Μάθημα βήμα-βήμα!

Πώς βάζω μάσκα μαλλιών σωστά? Δείτε τα 5 βήματα ώστε να αποκτήσετε ενυδατωμένα και λαμπερά μαλλιά! (2020)

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες στον hair expert μας είναι η εξής: Πώς βάζω μάσκα μαλλιών; Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη και αν ακολουθηθεί πιστά τότε έχουμε ως αποτέλεσμα ενυδατωμένα και λαμπερά μαλλιά! Η σωστή ενυδάτωση των μαλλιών είναι πολύ σημαντική και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η σωστή εφαρμογή της μάσκας. Σήμερα λοιπόν σας έχω ετοιμάσει έναν πλήρη οδηγό με θέμα «Πώς βάζω μάσκα μαλλιών». Ο οδηγός αυτός θα σας κατευθύνει βήμα βήμα και θα καλύψει όλες τις απορίες σας!

Πώς βάζω μάσκα μαλλιών? Μάθημα βήμα-βήμα - LadiesWorld.grNew Africa/Shutterstock

Βήμα 1ο – Λούσιμο!

Το λούσιμο είναι το Α και το Ω της όλης διαδικασίας. Χωρίς αυτό δεν μπορείτε να πάτε βήμα παρακάτω. Πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε μάσκα μαλλιών στο κεφάλι σας είναι απαραίτητο να έχετε λουστεί σχολαστικά. Διαφορετικά όλος ο κόπος σας θα πάει χαμένος. Κάποιες γυναίκες συνηθίζουν να απλώνουν τη μάσκα μαλλιών πριν το μπάνιο αλλά η μέθοδος αυτή δεν είναι σωστή. Με το λούσιμο απομακρύνονται από τις τρίχες υπολείμματα βρωμιάς αλλά και προϊόντων styling, τα οποία εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό την απορρόφηση της μάσκας. Όταν τα μαλλιά είναι καθαρά το προϊόν μπορεί να εισχωρήσει μέχρι το τελευταίο στρώμα της τρίχας. Φυσικά, είναι προτιμότερο να λούζεστε με χλιαρό προς ζεστό νερό, καθώς έτσι ανοίγουν εντελώς οι πόροι της τρίχας και η μάσκα απορροφάται στο 100%.

Μάσκα μαλλιών - Λούσιμο

Alliance Images/Shutterstock

blank Follow Us και στο Instagram!

Βήμα 2ο – Στράγγισμα και Στέγνωμα!

Μετά από το λούσιμο ακολουθεί το στράγγισμα και το στέγνωμα. Αφού στραγγίξετε τα μαλλιά σας ώστε να φύγει η περίσσια ποσότητα νερού, τυλίξτε τα με μία πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει αυτό όμως είναι μία απαραίτητη διαδικασία. Με το πιστολάκι χάνεται κάθε ίχνος υγρασίας και στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν το θέλουμε. Με το φυσικό στέγνωμα η τρίχα κρατάει ακριβώς όση υγρασία χρειάζεται ώστε να παραμείνει ενυδατωμένη. Επίσης, προτού βάλετε την πετσέτα στα μαλλιά σας φροντίστε να τα έχετε χτενίσει και ξεμπερδέψει πολύ καλά.

Μάσκα μαλλιών - Στράγγισμα

Dmytro Flisak/Shutterstock

Βήμα 3ο – Εφαρμογή!

Κάπου εδώ έφτασε η ώρα της εφαρμογής. Τελικά πώς βάζω μάσκα μαλλιών σωστά; Με μία ξύλινη κατά προτίμηση χτένα απλώστε τη μάσκα μαλλιών από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Περάστε με τη βούρτσα αρκετές φορές μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει κάποιο σημείο ακάλυπτο. Τώρα θα μου πείτε είναι δυνατόν να βάλουμε μάσκα μαλλιών στις ρίζες; Και όμως είναι! Τις περισσότερες φορές η ζημιά εντοπίζεται στις άκρες των μαλλιών αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και οι ρίζες ανάγκη από φροντίδα και ενυδάτωση. Μπορείτε λοιπόν να βάλετε άφοβα μάσκα μαλλιών στις ρίζες εκτός αν οι οδηγίες γράφουν κάτι διαφορετικό!

Μάσκα μαλλιών - Εφαρμογή

puhhha/Shutterstock

Βήμα 4ο – Χρόνος εφαρμογής!

Ο χρόνος που πρέπει να παραμείνει μία μάσκα μαλλιών στο κεφάλι σας αναγράφεται πάντα πάνω στη συσκευασία! Οι οδηγίες όσον αφορά αυτό το κομμάτι είναι πολύ συγκεκριμένες και καλό θα ήταν να μην τις παρακάμψετε. Φυσικά, μπορείτε αν θέλετε να ξεβγάλετε τη μάσκα πιο νωρίς από ότι προτείνεται αλλά σε καμία περίπτωση πιο αργά. Για κάποιο λόγο άλλωστε υπάρχει αυτή η οδηγία! Μόνο αν έχετε επιλέξει κάποια μάσκα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα δεν υπάρχει κίνδυνος για παρατράγουδα. Μία μάσκα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα μπορεί να μείνει στο κεφάλι σας μέχρι το επόμενο λούσιμο! Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να την ξεβγάλετε αμέσως μόλις περάσει το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα.

Extra Tip: Για ακόμα μεγαλύτερη και σωστή ενυδάτωση μαλλιών τυλίξτε τα μαλλιά σας με μία ζεστή πετσέτα. Όλες οι μάσκες και ιδιαίτερα οι ενυδατικές δρουν καλύτερα σε ζεστό περιβάλλον.

Xρόνος εφαρμογής της μάσκας και ξέβγαλμα

Lena Ivanova

Βήμα 5ο – Ξέβγαλμα!

Ήρθε λοιπόν η στιγμή για το ξέβγαλμα! Οι περισσότερες μάσκες δρουν μέσα σε 20 – 30 λεπτά. Μετά από την πάροδο αυτού του διαστήματος θα πρέπει να λούσετε ξανά τα μαλλιά σας αυτή τη φορά όμως με χλιαρό προς κρύο νερό. Η χαμηλή θερμοκρασία  «κλειδώνει» τη μάσκα μαλλιών μέσα στην τρίχα και έτσι το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι μάσκες που δεν ξεβγάζονται. Μία μάσκα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα μπορεί να μείνει στο κεφάλι σας είτε για ώρες είτε για ημέρες. Το κακό με αυτές τις μάσκες είναι ότι πολλές φορές τα μαλλιά λαδώνουν πολύ γρήγορα, ειδικά όταν έχουν ήδη από την φύση τους τάσεις λιπαρότητας. Προσωπικά, προτιμώ να λούζομαι μετά από περίπου 20 λεπτά ακόμα και όταν έχω επιλέξει μία μάσκα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα. Δείτε πως αντιδρούν τα δικά σας μαλλιά σε τέτοιου είδους μάσκες και κινηθείτε ανάλογα.

Συνοψίζοντας λοιπόν να θυμόσαστε τα εξής:

  • Ποτέ δεν βάζουμε μάσκα μαλλιών πριν το μπάνιο!
  • Απλώνουμε πάντα τη μάσκα μαλλιών στις ρίζες, εκτός αν οι οδηγίες γράφουν κάτι διαφορετικό!
  • Για σωστή ενυδάτωση μαλλιών δώστε στη μάσκα το χρόνο που χρειάζεται!
  • Το λούσιμο προηγείται πάντα της εφαρμογής! Αυτός είναι ένας κανόνος για τον οποίο δεν υπάρχει εξαίρεση!

Κάπου εδώ ο οδηγός «Πώς βάζω μάσκα μαλλιών» έφτασε στο τέλος του! Ελπίζω να κάλυψα όλες τις απορίες φίλες μου!

Τα ξαναλέμε σύντομα! Φιλάκια πολλά σε όλες!

Καταχώρισε και εσύ την Επιχείρησή σου στο

Ψάχνεις? Βρες!

LadiesWorld.gr – Όλα τα Μυστικά Ομορφιάς είναι Εδώ!

CO-FOUNDER : LadiesWorld.gr YOUTUBE CHANNEL : LadiesWorldGR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *