blank

Μεσοθεραπεία: 5+5 Οφέλη και παρενέργειες

Τί είναι η Μεσοθεραπεία; Δείτε τα Οφέλη της αλλά και τις παρενέργειες που μπορεί να έχει.

Μεσοθεραπεία: Μία λέξη που όλες την έχετε ακούσει όμως λίγες ξέρετε τί είναι στην πραγματικότητα, σωστά; Μην ανησυχείτε! Σήμερα θα σας λύσω όλες τις απορίες και θα σας εξηγήσω τί είναι η μεσοθεραπεία, ποιά είναι τα οφέλη της και ποιά τα αρνητικά της. Θα επικεντρωθώ κατά κύριο λόγο στη μεσοθεραπεία προσώπου και όχι του σώματος καθώς είναι η πιο γνωστή και διαδεδομένη. Είστε έτοιμες να ξεκινήσουμε;

Μεσοθεραπεία: 5+5 Οφέλη και παρενέργειες - LadiesWorld.grBLACKDAY/Shutterstock

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Πρόκειται για μία ενέσιμη διαδικασία η οποία εφευρέθηκε από τον Dr. Michel Pistor για την ανακούφιση του πόνου. Τα πρώτα χρόνια της εφεύρεσής της χρησιμοποιήθηκε εξ ολοκλήρου ως παυσίπονο. Στην πορεία όμως άρχισε να χρησιμοποιείται και για αισθητικούς σκοπούς. Ορμόνες και βιταμίνες μεταφέρονται στην επιδερμίδα μέσω λεπτών βελόνων και προσφέρουν γιατρειά σε δερματικές κυρίως παθήσεις. Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι η πιο δημοφιλής και για αυτό το λόγο θα σας μιλήσω συγκεκριμένα για αυτή.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Evgeniy pavlovski/Shutterstock

Τα οφέλη της μεσοθεραπείας

 

1. Διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο!

Σας έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για μία ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι το νερό. Η μεσοθεραπεία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τη λειτουργικότητα του νερού, βοηθάει ωστόσο στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Μία μεσοθεραπεία είναι ότι πρέπει για δερματάκι φράπα με υγιή όψη!

 

2. Φωτίζει την επιδερμίδα!

Μετά την ενυδάτωση ακολουθεί η λάμψη! Οι κηλίδες και τα μελάσματα είναι δύο δερματικά προβλήματα που ταλαιπωρούν κυρίως τις πιο ώριμες επιδερμίδες. Η αντιμετώπισή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλές φορές δεν έχουν γιατρειά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μεσοθεραπεία βοηθάει στην καταπολέμηση των κηλίδων και των μελασμάτων. Υπάρχουν συστατικά τα οποία έχουν την ικανότητα να φωτίζουν το δέρμα και να εξαλείφουν σε μεγάλο βαθμό τέτοιου είδους σημάδια. Θαύματα σίγουρα δεν μπορεί να κάνει αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες.

 

3. Προσαρμόζεται στις ανάγκες τις επιδερμίδας!

Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της μεσοθεραπείας είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εκάστοτε επιδερμίδας. Οι ειδικοί του είδους αναμιγνύουν και επιλέγουν τα συστατικά με γνώμονα τις απαιτήσεις της δικής σας επιδερμίδας. Άλλα υλικά επιλέγονται για μία επιδερμίδα που χρειάζεται λάμψη και άλλα για μία επιδερμίδα που χρειάζεται ενυδάτωση. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακούσετε τη γνώμη των ειδικών και με τη βοήθειά τους να επιλέξετε την καταλληλότερη για εσάς «θεραπεία».

4. Αντικαθιστά τις χειρουργικές επεμβάσεις!

Το κόστος μίας μεσοθεραπείας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Μεταξύ αυτών είναι ο αριθμός των επαναλήψεων και το είδος των συστατικών που χρησιμοποιούνται στην κάθε συνεδρία. Σίγουρα, θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, σε καμία περίπτωση όμως η τιμή της δεν μπορεί να συγκριθεί με τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Εκτός από το πολύ χαμηλότερο κόστος τους θεωρούνται ως μία εξαιρετική εναλλακτική για έναν ακόμα λόγο: δεν γίνεται καμία παρέμβαση με νυστέρι είτε πρόκειται για μεσοθεραπεία προσώπου είτε πρόκειται για μεσοθεραπεία σώματος. Κατά τη γνώμη που αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της όλης υπόθεσης.

 

5. «Γεμίζει» την επιδερμίδα με βιταμίνες!

Ξέρατε ότι τόσο τα κατώτερα όσο και τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας «φουλάρουν» με βιταμίνες κατά τη διάρκεια μίας μεσοθεραπείας; Στην περίπτωση που δεν το ξέρατε ήρθε η ώρα να το μάθετε. Η επιδερμίδα πλημυρίζει κυριολεκτικά με βιταμίνες εφόσον γίνει σωστά η όλη διαδικασία. Αυτό το γεγονός εξηγεί γιατί το δέρμα είναι τόσο αναζωογονημένο στο τέλος της συνεδρίας.

blank Follow Us και στο Instagram!

Μεσοθεραπεία - LadiesWorld.gr

BLACKDAY/Shutterstock

Τα αρνητικά της μεσοθεραπείας!

Πάμε τώρα στα αρνητικά της υπόθεσης. Όλα καλά μέχρι στιγμής αλλά τί γίνεται με τις παρενέργειες; Υπάρχουν και αν ναι πόσο κακό μπορούν να κάνουν; Φυσικά και υπάρχουν και μάλιστα μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρές από ότι περιμένατε. Ώρα λοιπόν να τις απαριθμήσουμε!

1. Οίδημα

Το πρήξιμο μπορεί να προέλθει είτε από κάποια μόλυνση είτε από τραυματισμό.

 

2. Ερυθρότητα

Μπορεί να εμφανιστεί είτε σε όλο το πρόσωπο είτε σε σημεία του προσώπου.

 

3. Κνησμός

Ο κνησμός πάει συνήθως πακέτο με την ερυθρότητα και είναι πραγματικά βασανιστικός.

 

4. Διάρροια και εμμετός

Είναι δύο παρενέργειες οι οποίες μπορούν να εμφανιστούν είτε μαζί είτε μεμονωμένα. Χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τις αγνοήσετε.

5. Αλλεργικό σοκ

Μπορεί να προκληθεί είτε από πολλά είτε από ένα μόνο συστατικό. Είναι απαραίτητο να έχετε επιβεβαιώσει ότι δεν έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν στη δική σας μεσοθεραπεία.

Τέλος μην διστάσετε να ζητήσετε από τον ειδικό που θα σας αναλάβει πλήρη ενημέρωση για τις  πιθανές παρενέργειες.

Κάπου εδώ φτάσαμε για ακόμα μία φορά στο τέλος! Εσείς έχετε δοκιμάσει ποτέ κάποια μεσοθεραπεία προσώπου ή σώματος; Εάν ναι, ποιά ήταν η εμπειρία σας;

Θα περιμένω τα μηνύματά σας! Φιλάκια πολλά σε όλες!

Καταχώρισε και εσύ την Επιχείρησή σου στο

Ψάχνεις? Βρες!

LadiesWorld.gr – Όλα τα Μυστικά Ομορφιάς είναι Εδώ!

CO-FOUNDER : LadiesWorld.gr YOUTUBE CHANNEL : LadiesWorldGR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *