blank

Δερμάτινες τσάντες – 4 Χρήσιμες πληροφορίες και 4 Tips!

Εάν ενδιαφέρεστε για δερμάτινες τσάντες…τότε σίγουρα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο! (2021 Update)

Εάν είστε από τις γυναίκες που αγαπούν τις γνήσιες δερμάτινες τσάντες χειροποίητες και μη, φθηνές ή ακριβές τότε βρίσκεστε στο σωστό άρθρο! Σήμερα θα σας αποκαλύψω μικρά μυστικά για το πως να φροντίζετε τις δερμάτινες τσάντες σας ώστε να αυξάνετε τη διάρκεια ζωής τους! Επίσης, θα σας δώσω χρήσιμες πληροφορίες για τα είδη δέρματος με τα οποία κατασκευάζονται οι ακριβές χειροποίητες αλλά και οι πιο φθηνές δερμάτινες τσάντες! Είστε έτοιμες να ξεκινήσουμε;

Δερμάτινες τσάντες - 4 Χρήσιμες πληροφορίες και 4 Tips - LadiesWorld.grMoustache Girl/Shutterstock

Είδη δέρματος!

Τα πιο συνηθισμένα είδη δέρματος από τα οποία κατασκευάζονται οι τσάντες είναι το full-grain, το top-grain, το suede και το genuine. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα το κάθε ένα από αυτά!

Full grain Δερμάτινη Τσάντα

Tuscany – leathertouch.gr

1. Full-grain!

Οι πιο ακριβές και κορυφαίες σε ποιότητα γνήσιες δερμάτινες τσάντες είναι οι τσάντες από full-grain leather. Αυτός ο τύπος δέρματος βρίσκεται στην κορυφή και τον συναντάμε κατά κύριο λόγο σε δερμάτινες τσάντες χειροποίητες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δέρμα που δεν έχει υποστεί κανενός είδους επεξεργασία. Το full-grain leather δεν περνάει από καμία διαδικασία λείανσης και αφαίρεσης ατελειών και για αυτό το λόγο η αντοχή του είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν θεωρείται το πιο ελκυστικό είδος δέρματος λόγω του πάχους του, παρόλα αυτά οι τσάντες που είναι κατασκευασμένες από τέτοιο δέρμα είναι ιδιαίτερα περιζήτητες.

Love Moschino γυναικεία δερμάτινη τσάντα

Love Moschino – brandbags.gr

2. Top-grain!

Δεύτερο στη σειρά είναι το Top-grain δέρμα. Από αυτό κατασκευάζονται οι περισσότερες τσάντες ακριβών και επώνυμων εταιρειών. Σε αντίθεση με το full-grain leather το top-grain leather περνάει από μία μικρή επεξεργασία. Οι ατέλειες αφαιρούνται προσεκτικά και η επιφάνεια του δέρματος μετατρέπεται σε πιο λεία και απαλή. Φυσικά, κατά την διάρκεια αυτής της επεξεργασίας το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και κατά συνέπεια πιο ελκυστικό. Επιπλέον, η λείανση της επιφάνειάς του αποτρέπει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την δημιουργία λεκέδων που εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και επιταχύνουν την φθορά του. Στην αγορά, εκτός από δερμάτινες τσάντες εργοστασίου, κυκλοφορούν και χειροποίητες δερμάτινες τσάντες κατασκευασμένες από το συγκεκριμένο είδος δέρματος.

blank Follow Us και στο Instagram!

Suede-Arlettis-pivoine

Arlettis pivoine – sisbags.gr

3. Suede!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από τί υλικό είναι κατασκευασμένες οι suede τσάντες; Οι suede τσάντες είναι και αυτές φτιαγμένες από δέρμα ζώου. Αυτό σημαίνει ότι είναι και αυτές δερμάτινες τσάντες με χαμηλότερο όμως ποιοτικό επίπεδο! Το suede βρίσκεται στην κάτω πλευρά του ζωικού δέρματος και η βελούδινη υφή του είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς επεξεργασίας. Ενώ φημίζεται για την ομορφιά του έχει δύο μεγάλα μειονεκτήματα. α) Λερώνεται στο πι και φι και δεν καθαρίζεται εύκολα! β) Ακόμα και μία σταγόνα νερό είναι ικανή να αφήσει πάνω του ανεξίτηλα σημάδια. Ιδιαίτερα οι ανοιχτόχρωμες suede τσάντες χρήζουν μεγάλης προσοχής και μεταχείρισης.

Womano genuine leather - φθηνές δερμάτινες τσάντες

Womano

4. Genuine!

Θα σας έχει τύχει σίγουρα να δείτε πάνω σε πιο φθηνές δερμάτινες τσάντες την ένδειξη “genuine”, σωστά; Το genuine είναι ένα είδος δέρματος το οποίο συχνά παραπλανά. Πολλές γυναίκες πέφτουν στην παγίδα θεωρώντας ότι πρόκειται για γνήσιες δερμάτινες τσάντες καθώς το genuine μεταφράζεται ως γνήσιο. Η αλήθεια είναι πως το genuine είναι ένα όχι και τόσο ποιοτικό-ανθεκτικό είδος δέρματος το οποίο προέρχεται από τα κατώτερα στρώματα του δέρματος των ζώων. Πρόκειται για κομμάτια δέρματος τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με επεξεργασία. Συνήθως τα κομμάτια αυτά αναμειγνύονται με άλλα δερμάτινα απομεινάρια και τεχνητά υλικά. Με το σωστό βάψιμο οι genuine δερμάτινες τσάντες δεν ξεχωρίζουν εύκολα εμφανισιακά από αυτές που είναι κατασκευασμένες με top-grain δέρματα.

Πως να φροντίσετε τις γνήσιες δερμάτινες τσάντες σας!

Οι περισσότερες γνήσιες δερμάτινες τσάντες κοστίζουν, όπως ήδη θα γνωρίζετε, μία μικρή περιουσία. Ακόμη μεγαλύτερο βεβαίως κόστος έχουν οι χειροποίητες δερμάτινες τσάντες. Ο χρόνος ζωής τους είναι αρκετά μεγάλος και μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερος εάν ακολουθήσετε ευλαβικά τα tips που ακολουθούν!

Γυναικείες γνήσιες δερμάτινες τσάντες

Voyagerix/Shutterstock

 

1. Μακριά από το νερό!

Οι δερμάτινες τσάντες είναι πολύ ευαίσθητες και οποιαδήποτε επαφή με το νερό μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Το νερό «ποτίζει» τα κατώτερα στρώματα του δέρματος και κατά κάποιο τρόπο το αλλοιώνει. Το χρώμα γίνεται συνήθως πιο σκούρο και στα σημεία που έρχεται σε επαφή με το νερό η υφή του δέρματος σκληραίνει. Σε περίπτωση ατυχήματος μην επιχειρήσετε να σκουπίσετε την τσάντα με οριζόντιες ή κάθετες κινήσεις. Αυτό που πρέπει αρχικά να κάνετε είναι να απορροφήσετε με ταμποναριστές κινήσεις όσο περισσότερο νερό μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα στεγνό μαλακό πανί. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να την αφήσετε να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από οποιαδήποτε πηγή φωτός. Με αυτό τον τρόπο το πιθανότερο είναι ότι θα σώσετε την κατάσταση!

blank Follow Us και στο Instagram!

2. Σωστή αποθήκευση!

Η σωστή αποθήκευση μίας δερμάτινης τσάντας θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της στο διπλάσιο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις γυρνάτε σπίτι είναι να την τοποθετείτε σε ένα δροσερό και ταυτόχρονα σκοτεινό μέρος. Έτσι αποφεύγεται 100% το ξεθώριασμα που μπορεί να προέλθει ακόμα και από υψηλή θερμοκρασία! Πριν την αποθηκεύσετε είναι απαραίτητο να τη βάλετε μέσα σε μία βαμβακερή θήκη. Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες είναι εξαιρετικές για αυτή τη δουλειά! Όλες οι δερμάτινες τσάντες πρέπει να αποθηκεύονται με αυτόν τον τρόπο, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός τους.

3. Αποφύγετε την καθημερινή χρήση!

Το ξέρω ότι θα σας φανεί αστείο αλλά αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια είναι η πραγματικότητα. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε μία δερμάτινη τσάντα, τόσο περισσότερο θα σας κρατήσει. Αυτός είναι ένας κανόνας που ισχύει για όλες τις γνήσιες δερμάτινες τσάντες ανεξαιρέτως. Η φθορά είναι αναπόφευκτη, τόσο στις φθηνές δερμάτινες τσάντες, όσο και στις πιο ακριβές εάν η χρήση είναι καθημερινή. Φυσικά, στις χαμηλότερης ποιότητας και πιο φθηνές δερμάτινες τσάντες η ταχύτητα της αλλοίωσης είναι πολύ μεγαλύτερη. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι μία και μοναδική! Να αποφεύγετε να κρατάτε κάθε μέρα την ίδια δερμάτινη τσάντα!

 

4. Φροντίδα και proderm!

Εάν δώσετε στην δερμάτινη τσάντα σας τη δέουσα προσοχή, τότε να είστε σίγουρες ότι θα την έχετε για πολλά πολλά χρόνια στην κατοχή σας. Δεν χρειάζονται υπερβολές, παρά μόνο να προσέχετε ένα-δύο πραγματάκια. Πριν την τοποθετήσετε στον χώρο αποθήκευσης, σκουπίστε την με ένα βαμβακερό πανί. Στην αγορά υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για δέρματα που θα σας βοηθήσουν να την διατηρήσετε καθαρή χωρίς να τη φθείρετε. Προσοχή! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν χημικά καθαριστικά που είναι κατάλληλα για τις δουλειές του σπιτιού.

Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό είναι να μην την αφήνετε ποτέ κάτω στο πάτωμα. Εκτός του ότι θα λερωθεί υπάρχει και ο κίνδυνος να γδαρθεί ο πάτος της! Καλύτερα να την ακουμπάτε στα πόδια σας εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος.

Η αγορά είναι πλέον πλημμυρισμένη από εταιρείες που έχουν διαθέσιμες στην συλλογή τους φθηνές αλλά και ακριβές δερμάτινες τσάντες! Μπορεί να βρει κανείς μεγάλη ποικιλία σε δερμάτινες τσάντες χειροποίητες ή εργοστασίου. Το τι θα επιλέξετε εξαρτάται καθαρά από το δικό σας γούστο και τις δικές σας προτιμήσεις!

Δείτε και άλλες τσάντες από το brandbags.gr

Δερμάτινο τσαντάκι για τον ώμο DNKY

Δερμάτινο Τσαντάκι Ώμου-Χιαστί DKNY – 148€

Καφέ τσαντάκι από δέρμα DKNY

Δερμάτινο Τσαντάκι Ώμου-Χιαστί DKNY Bryant – 168€

 

 

 

Τσάντα Ted Baker ώμου καφέ ταμπά

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου-Χιαστί Ted Baker Amada – 235€

 

 

Τσάντα ώμου καφέ DKNY - Ladiesworld.gr

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου DKNY Bryant Medium Tote – 208€

 

 

Μαύρη τσάντα κατασκευασμένη από δέρμα

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου DKNY – 248€

 

 

 

Γνήσιες δερμάτινες τσάντες - Ροζ ted baker με φιογκάκι

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου Ted Baker Aveeda – 170€

 

Τσαντάκι ώμου και χιαστί με αλυσίδα

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου-Χιαστί DKNY – 228€

 

Μπεζ τσαντάκι ώμου με φερμουάρ - Ladiesworld.gr

Δερμάτινο Τσαντάκι Ώμου-Χιαστί DKNY – 168€

 

 

Tote δερμάτινο τσαντάκι DNKY spring - summer 2021

Δερμάτινο Tote Τσαντάκι DKNY – 198€

 

Δερμάτινες τσάντες - Κρεμ χιαστί DNKY τσάντα

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου-Χιαστί DKNY Bryant – 228€

 

 

Λευκή δερμάτινη τσάντα ted baker με εξωτερικό φερμουάρ

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου Ted Baker Amada – 235€

 

 

Γνήσιες δερμάτινες τσάντες - Μαύρο σακίδιο πλάτης Alviero Martini

Δερμάτινο Σακίδιο Πλάτης Alviero Martini 1A Classe – 331€

 

Δερμάτινο νεσεσέρ τσαντάκι χειρός - Ladiesworld.gr

Δερμάτινο Τσαντάκι Χειρός-Νεσεσέρ DKNY – 89€

 

 

Δερμάτινο αμπιγιέ τσαντάκι Ted Baker

Δερμάτινο Aμπιγιέ Ted Baker WXB-HEXANA – 180€

 

Ted Baker τσάντα ώμου με πολύχρωμο λουρί

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου-Χιαστί Ted Baker Amerrah – 155€

 

Τσάντα Ted Baker σε στρογγυλό σχήμα

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου-Χιαστί Ted Baker Cirus – 170€

 

Εντυπωσιακό clutch τσαντάκι Ted Baker

Δερμάτινο Clutch Ted Baker – 180€

 

Φθηνές δερμάτινες τσάντες - Καρό τσαντάκι DKNY

Δερμάτινο Τσαντάκι Ώμου-Χιαστί DKNY – 198€

 

Suede δερμάτινο τσαντάκι Ted Baker

Δερμάτινο Τσαντάκι Ώμου-Χιαστί Ted Baker- 170€

Κόκκινο δερμάτινο τσαντάκι με κρεμαστό διακοσμητικό

Δερμάτινο Τσαντάκι Ώμου-Χιαστί DKNY Bryant – 168€

 

Τσάντα ώμου με αποσπώμενη αλυσίδα

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου-Χιαστί Ted Baker – 170€

 

 

Δερμάτινη ροζ tote bag Ted Baker

Δερμάτινη Tote Τσάντα Ted Baker – 235€

 

Δερμάτινο μαύρο τσαντάκι Ralph Lauren

Δερμάτινο Τσαντάκι Ώμου-Χιαστί Ralph Lauren City XBody  – 108€

 

 

Love Moschino μαύρη τσάντα με ασημένιες λεπτομέρειες

Δερμάτινη Τσάντα Love Moschino – 174€

 

 

Άσπρη δερμάτινη τσάντα ώμου Ferre Blossom

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου Ferre Blossom  – 144€

 

DKNY δερμάτινο τσαντάκι με ρόμβους

Δερμάτινο Τσαντάκι DKNY – 44€

 

Τσαντάκι χιαστί από δέρμα Patrizia Pepe

Δερμάτινo Τσαντάκι Ώμου-Χιαστί Patrizia Pepe – 94€

 

 

Τσάντα πουρό δερμάτινη Patrizia Pepe Borsa

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου Patrizia Pepe Borsa – 94€

 

Τσαντάκι ώμου Ralph Lauren με εξωτερικό φερμουάρ

Δερμάτινο Τσαντάκι Ώμου-Χιαστί Ralph Lauren Hayes 20 – 123€

 

Brandbags Collection τσαντάκι με διακοσμητικά γουνάκια

Δερμάτινο Τσαντάκι Ώμου – Χιαστί Brandbags Collection – 72€

 

Τσαντάκι με logo Patrizia Pepe

Δερμάτινo Τσαντάκι Ώμου-Χιαστί Patrizia Pepe – 94€

 

Δερμάτινο χιαστί τσαντάκι Menbur

Δερμάτινο Τσαντάκι Ώμου-Χιαστί Menbur – 72€

 

 

Δερμάτινες τσάντες - Ταμπά Y Not?

Δερμάτινη Tote Τσάντα Y Not? – 199€

 

 

Λευκή τσάντα ώμου Blumarine

Δερμάτινη Τσάντα Ώμου Blumarine – 334€

 

Τσαντάκι δερμάτινο Nardelli

Δερμάτινο Τσαντάκι Nardelli – 23€

 

 

Δείτε και άλλες τσάντες από το sisbags.gr

 

Suede μπλε δερμάτινη τσάντα ώμου

Suede δερμάτινη τσάντα ώμου Cerelia μπλε – 81,90€

 

Μικρή ροζ τσάντα ώμου

Suede Δερμάτινη τσάντα ώμου Marvin Mini – 199,50€

 

 

Δερμάτινη ταμπά καπιτονέ τσάντα

Δερμάτινη καπιτονέ τσάντα ώμου Nicole – 136€

 

Τσάντα χειρός δερμάτινη μεσαίου μεγέθους

Δερμάτινη τσάντα χειρός Concrete Medium – 430€

 

Τσάντα χειρός Liya - Ladiesworld.gr

Δερμάτινη τσάντα χειρός Liya – 380€

 

Κόκκινη τσάντα με διακοσμητικό μαντήλι

Δερμάτινη τσάντα ώμου – χειρός Dilia κόκκινη – 66,50€

 

Δερμάτινες τσάντες - Μαύρη τσάντα με μαγνητικό κούμπωμα

Δερμάτινη τσάντα ώμου Alba Medium – 320€

 

 

Τσάντα με διακοσμητικά κρόσια στο φερμουάρ

Δερμάτινη τσάντα ώμου Dania μπλε – 128€

 

Λευκή τσάντα με διακοσμητικά τρουκς

Δερμάτινη τσάντα ώμου Graziella Άσπρη – 107,10€

 

Δερμάτινη τσάντα σε σκούρο ροζ χρώμα

Δερμάτινη τσάντα ώμου Ludmila σκούρο ροζ – 122€

 

Σακίδιο πλάτης με κούμπωμα κρίκο

Δερμάτινο και suede σακίδιο πλάτης Olivia ταμπά – 94€

 

Μπορτνώ δερμάτινο backpack

Δερμάτινο σακίδιο πλάτης Amelie μπορντώ – 92€

 

Backpack από γνήσιο ιταλικό δέρμα

Δερμάτινο σακίδιο πλάτης Angie μαύρο – 115€

 

Άσπρο ορθογώνιο σακίδιο πλάτης

Δερμάτινο σακίδιο πλάτης Betta Άσπρο – 129€

 

Old school μπλε τσάντα για την πλάτη

Δερμάτινο σακίδιο πλάτης Old school μπλε – 75,60€

 

 

Unisex σκούρο καφέ σακίδιο πλάτης

Δερμάτινο σακίδιο πλάτης unisex Vara καφέ – 112€

 

Μικρό δερμάτινο τσαντάκι με αλυσίδα

Δερμάτινη Τσάντα Mini Chic Camel – 89€

 

Δερμάτινος φάκελος με μεταλλικό κούμπωμα

Δερμάτινη τσάντα φάκελος κόκκινη – 83€

 

 

Δερμάτινη τσάντα ώμου με μακρύ λουρί

Δερμάτινη τσάντα ώμου Manhattan natural – 170€

 

Vintage δερμάτινο τσαντάκι χειρός

Δερμάτινη τσάντα ώμου Marvin – 380€

 

 

Δερμάτινη τσάντα ώμου σε μεσαίο μέγεθος

Δερμάτινη τσάντα ώμου Fedra Medium – 355€

 

Τσάντα ώμου με χρυσή αλυσίδα

Δερμάτινη τσάντα ώμου Melia γκρι – 94€

 

Κίτρινο τσαντάκι με διακοσμητικά τρουκς

Δερμάτινη τσάντα ώμου με τρουκς Helena Κίτρινη – 48€

 

Βαρελάκι δερμάτινο κεραμιδί

Δερμάτινο Βαρελάκι κεραμιδί – 48€

 

Suede κόκκινο δερμάτινο τσαντάκι

Δερμάτινο και suede τσαντάκι Thita small – 95€

 

Φούξια καπιτονέ τσαντάκι

Δερμάτινο καπιτονέ τσαντάκι Petra Φούξια – 80€

 

Τσάντα από δέρμα τύπου messenger

Δερμάτινο τσαντάκι Fosca κονιάκ – 80€

 

Τσαντάκι μέσης με snake print

Δερμάτινο τσαντάκι μέσης – ώμου Nuria πράσινο – 51,20€

 

Τσαντάκι με χρωματιστό κούμπωμα - Ladiesworld.gr

Δερμάτινο τσαντάκι ώμου Ambrine λευκό – 252€

 

Πολυτελές τσαντάκι ώμου ροζ

Δερμάτινο τσαντάκι ώμου Arlettis – 285€

 

Mini τσάντα ώμου ροζ

Δερμάτινο τσαντάκι ώμου Craquante – 192,50€

 

Γνήσιες δερμάτινες τσάντες - Τρίχρωμη τσάντα χειρός

Τρίχρωμη Δερμάτινη Τσάντα Capote Graphite – 157€

 

Μικρό βραδινό τσαντάκι camel

Δερμάτινη τσάντα ώμου Zaniah Mini camel – 192€

 

Croco τσάντα με χωρίσματα

 

Δερμάτινη τσάντα ώμου – χειρός Natalia – 132€

 

Τσάντα με suede και δέρμα

Δερμάτινη τσάντα ώμου Thita grape – 119€

 

Καταχώρισε και εσύ την Επιχείρησή σου στο

Ψάχνεις? Βρες!

 

CO-FOUNDER : LadiesWorld.gr YOUTUBE CHANNEL : LadiesWorldGR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *