Ismini

Δερμάτινες τσάντες – 4 Χρήσιμες πληροφορίες και 4 Tips!

Εάν ενδιαφέρεστε για δερμάτινες τσάντες…τότε σίγουρα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο!

Εάν είστε από τις γυναίκες που αγαπούν τις γνήσιες δερμάτινες τσάντες τότε βρίσκεστε στο σωστό άρθρο! Σήμερα θα σας αποκαλύψω μικρά μυστικά για το πως να φροντίζετε τις δερμάτινες τσάντες σας ώστε να αυξάνετε τη διάρκεια ζωής τους! Επίσης, θα σας δώσω χρήσιμες πληροφορίες για τα είδη δέρματος με τα οποία κατασκευάζονται οι ακριβές χειροποίητες αλλά και οι πιο φθηνές δερμάτινες τσάντες! Είστε έτοιμες να ξεκινήσουμε;

Δερμάτινες τσάντες - 4 Χρήσιμες πληροφορίες και 4 Tips - LadiesWorld.grMoustache Girl/Shutterstock

Είδη δέρματος!

Τα πιο συνηθισμένα είδη δέρματος από τα οποία κατασκευάζονται οι τσάντες είναι το full-grain, το top-grain, το suede και το genuine. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα το κάθε ένα από αυτά!

Full grain Δερμάτινη Τσάντα

Tuscany – leathertouch.gr

1. Full-grain!

Οι πιο ακριβές και κορυφαίες σε ποιότητα δερμάτινες τσάντες είναι οι τσάντες από full-grain leather. Αυτός ο τύπος δέρματος βρίσκεται στην κορυφή και τον συναντάμε κατά κύριο λόγο σε δερμάτινες τσάντες χειροποίητες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δέρμα που δεν έχει υποστεί κανενός είδους επεξεργασία. Το full-grain leather δεν περνάει από καμία διαδικασία λείανσης και αφαίρεσης ατελειών και για αυτό το λόγο η αντοχή του είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν θεωρείται το πιο ελκυστικό είδος δέρματος λόγω του πάχους του, παρόλα αυτά οι τσάντες που είναι κατασκευασμένες από τέτοιο δέρμα είναι ιδιαίτερα περιζήτητες.

Love Moschino γυναικεία δερμάτινη τσάντα

Love Moschino – brandbags.gr

2. Top-grain!

Δεύτερο στη σειρά είναι το Top-grain δέρμα. Από αυτό κατασκευάζονται οι περισσότερες τσάντες ακριβών και επώνυμων εταιρειών. Σε αντίθεση με το full-grain leather το top-grain leather περνάει από μία μικρή επεξεργασία. Οι ατέλειες αφαιρούνται προσεκτικά και η επιφάνεια του δέρματος μετατρέπεται σε πιο λεία και απαλή. Φυσικά, κατά την διάρκεια αυτής της επεξεργασίας το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και κατά συνέπεια πιο ελκυστικό. Επιπλέον, η λείανση της επιφάνειάς του αποτρέπει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την δημιουργία λεκέδων που εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και επιταχύνουν την φθορά του. Στην αγορά, εκτός από δερμάτινες τσάντες εργοστασίου, κυκλοφορούν και χειροποίητες δερμάτινες τσάντες κατασκευασμένες από το συγκεκριμένο είδος δέρματος.

blank Follow Us και στο Instagram!

Suede-Arlettis-pivoine

Arlettis pivoine – sisbags.gr

3. Suede!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από τί υλικό είναι κατασκευασμένες οι suede τσάντες; Οι suede τσάντες είναι και αυτές φτιαγμένες από δέρμα ζώου. Αυτό σημαίνει ότι είναι και αυτές δερμάτινες τσάντες με χαμηλότερο όμως ποιοτικό επίπεδο! Το suede βρίσκεται στην κάτω πλευρά του ζωικού δέρματος και η βελούδινη υφή του είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς επεξεργασίας. Ενώ φημίζεται για την ομορφιά του έχει δύο μεγάλα μειονεκτήματα. α) Λερώνεται στο πι και φι και δεν καθαρίζεται εύκολα! β) Ακόμα και μία σταγόνα νερό είναι ικανή να αφήσει πάνω του ανεξίτηλα σημάδια. Ιδιαίτερα οι ανοιχτόχρωμες suede τσάντες χρήζουν μεγάλης προσοχής και μεταχείρισης.

Womano genuine leather - φθηνές δερμάτινες τσάντες

Womano

4. Genuine!

Θα σας έχει τύχει σίγουρα να δείτε πάνω σε πιο φθηνές δερμάτινες τσάντες την ένδειξη “genuine”, σωστά; Το genuine είναι ένα είδος δέρματος το οποίο συχνά παραπλανά. Πολλές γυναίκες πέφτουν στην παγίδα θεωρώντας ότι πρόκειται για γνήσιες δερμάτινες τσάντες καθώς το genuine μεταφράζεται ως γνήσιο. Η αλήθεια είναι πως το genuine είναι ένα όχι και τόσο ποιοτικό-ανθεκτικό είδος δέρματος το οποίο προέρχεται από τα κατώτερα στρώματα του δέρματος των ζώων. Πρόκειται για κομμάτια δέρματος τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με επεξεργασία. Συνήθως τα κομμάτια αυτά αναμειγνύονται με άλλα δερμάτινα απομεινάρια και τεχνητά υλικά. Με το σωστό βάψιμο οι genuine δερμάτινες τσάντες δεν ξεχωρίζουν εύκολα εμφανισιακά από αυτές που είναι κατασκευασμένες με top-grain δέρματα.

Πως να φροντίσετε τις δερμάτινες τσάντες σας!

Οι περισσότερες γνήσιες δερμάτινες τσάντες κοστίζουν, όπως ήδη θα γνωρίζετε, μία μικρή περιουσία. Ο χρόνος ζωής τους είναι αρκετά μεγάλος και μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερος εάν ακολουθήσετε ευλαβικά τα tips που ακολουθούν!

Γυναικείες γνήσιες δερμάτινες τσάντες

Voyagerix/Shutterstock

 

1. Μακριά από το νερό!

Οι δερμάτινες τσάντες είναι πολύ ευαίσθητες και οποιαδήποτε επαφή με το νερό μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Το νερό «ποτίζει» τα κατώτερα στρώματα του δέρματος και κατά κάποιο τρόπο το αλλοιώνει. Το χρώμα γίνεται συνήθως πιο σκούρο και στα σημεία που έρχεται σε επαφή με το νερό η υφή του δέρματος σκληραίνει. Σε περίπτωση ατυχήματος μην επιχειρήσετε να σκουπίσετε την τσάντα με οριζόντιες ή κάθετες κινήσεις. Αυτό που πρέπει αρχικά να κάνετε είναι να απορροφήσετε με ταμποναριστές κινήσεις όσο περισσότερο νερό μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα στεγνό μαλακό πανί. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να την αφήσετε να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από οποιαδήποτε πηγή φωτός. Με αυτό τον τρόπο το πιθανότερο είναι ότι θα σώσετε την κατάσταση!

blank Follow Us και στο Instagram!

2. Σωστή αποθήκευση!

Η σωστή αποθήκευση μίας δερμάτινης τσάντας θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της στο διπλάσιο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις γυρνάτε σπίτι είναι να την τοποθετείτε σε ένα δροσερό και ταυτόχρονα σκοτεινό μέρος. Έτσι αποφεύγεται 100% το ξεθώριασμα που μπορεί να προέλθει ακόμα και από υψηλή θερμοκρασία! Πριν την αποθηκεύσετε είναι απαραίτητο να τη βάλετε μέσα σε μία βαμβακερή θήκη. Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες είναι εξαιρετικές για αυτή τη δουλειά! Όλες οι δερμάτινες τσάντες πρέπει να αποθηκεύονται με αυτόν τον τρόπο, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός τους.

3. Αποφύγετε την καθημερινή χρήση!

Το ξέρω ότι θα σας φανεί αστείο αλλά αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια είναι η πραγματικότητα. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε μία δερμάτινη τσάντα, τόσο περισσότερο θα σας κρατήσει. Αυτός είναι ένας κανόνας που ισχύει για όλες τις γνήσιες δερμάτινες τσάντες ανεξαιρέτως. Η φθορά είναι αναπόφευκτη, τόσο στις φθηνές δερμάτινες τσάντες, όσο και στις πιο ακριβές εάν η χρήση είναι καθημερινή. Φυσικά, στις χαμηλότερης ποιότητας και πιο φθηνές δερμάτινες τσάντες η ταχύτητα της αλλοίωσης είναι πολύ μεγαλύτερη. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι μία και μοναδική! Να αποφεύγετε να κρατάτε κάθε μέρα την ίδια δερμάτινη τσάντα!

 

4. Φροντίδα και proderm!

Εάν δώσετε στην δερμάτινη τσάντα σας τη δέουσα προσοχή, τότε να είστε σίγουρες ότι θα την έχετε για πολλά πολλά χρόνια στην κατοχή σας. Δεν χρειάζονται υπερβολές, παρά μόνο να προσέχετε ένα-δύο πραγματάκια. Πριν την τοποθετήσετε στον χώρο αποθήκευσης, σκουπίστε την με ένα βαμβακερό πανί. Στην αγορά υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για δέρματα που θα σας βοηθήσουν να την διατηρήσετε καθαρή χωρίς να τη φθείρετε. Προσοχή! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν χημικά καθαριστικά που είναι κατάλληλα για τις δουλειές του σπιτιού.

Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό είναι να μην την αφήνετε ποτέ κάτω στο πάτωμα. Εκτός του ότι θα λερωθεί υπάρχει και ο κίνδυνος να γδαρθεί ο πάτος της! Καλύτερα να την ακουμπάτε στα πόδια σας εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος.

Η αγορά είναι πλέον πλημμυρισμένη από εταιρείες που έχουν διαθέσιμες στην συλλογή τους δερμάτινες τσάντες! Μπορεί να βρει κανείς μεγάλη ποικιλία σε δερμάτινες τσάντες χειροποίητες ή εργοστασίου. Το τι θα επιλέξετε εξαρτάται καθαρά από το δικό σας γούστο και τις δικές σας προτιμήσεις!

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτη όλα τα νέα άρθρα που ανεβαίνουν στο LadiesWorld.gr ?

Κάνε την Εγγραφή σου ΕΔΩ για να είσαι πάντα Ενημερωμένη!

blank

LadiesWorld.gr – Όλα τα Μυστικά Ομορφιάς είναι Εδώ!

CO-FOUNDER : LadiesWorld.gr YOUTUBE CHANNEL : LadiesWorldGR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *