Υπολογισμός Ιδανικού Σωματικού Βάρους σε δευτερόλεπτα!

 

 

Ο υπολογισμός του ιδανικού βάρους είναι απλός! Το ιδανικό βάρος είναι η ιδανική σωματική μάζα του ανθρώπου. Βεβαίως το ιδανικό βάρος διαφοροποιείται όταν μιλάμε για παιδιά και αθλητές!

Υπολογισμός Ιδανικού Βάρους - LadiesWorld.gr Tool
Maridav/Shutterstock

Υπολογίστε το προσωπικό σας Ιδανικό Σωματικό Βάρος εύκολα και γρήγορα!

Σύμφωνα με την επιστήμη της ιατρικής και της βιολογίας το ιδανικό σωματικό βάρος είναι στην ουσία η ιδανική σωματική μάζα ενός ανθρώπινου οργανισμού. Το σωματικό βάρος ορίζεται ως επί το πλείστον σε χιλιόγραμμα και για να μετρηθεί σωστά υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις: Η ώρα και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η μέτρηση. Οι ειδικοί συμβουλεύουν το ζύγισμα να γίνεται τις πρωινές ώρες της ημέρας πριν από το πρώτο γεύμα και φυσικά χωρίς ρούχα/παπούτσια.

Το φύλο και το ύψος είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που απαιτούνται για να γίνει ο υπολογισμός του ιδανικού σωματικού βάρους. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τα διαθέσιμα κουτάκια με τις σωστές πληροφορίες στην παρακάτω φόρμα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα εμφανιστεί στην οθόνη σας ένα νούμερο. Το νούμερο αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν και συμβολίζει το ιδανικό σωματικό βάρος που αντιστοιχεί σε αυτά.

Η απάντηση είναι πως όχι. Οι άντρες κατά κανόνα τείνουν να έχουν μεγαλύτερο βάρος από τις γυναίκες (συνήθως έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και πιο βαρύ σκελετό). Ως εκ τούτου το ιδανικό βάρος για γυναίκες δεν μπορεί να είναι το ίδιο με των αντρών. Για αυτό το λόγο άλλωστε το φύλο είναι σταθερός παράγοντας στον υπολογισμό του ιδανικού βάρους.

Ορισμένες φορές ναι. Για παράδειγμα το ιδανικό βάρος σε άτομα της τρίτης ηλικίας αυξάνεται περίπου 2-3 κιλά.

 

 

 

Follow Us και στο Instagram!

Ιδανικό βάρος

Kzenon/Shutterstock

Ο υπολογισμός του!

 

Το ιδανικό βάρος είναι στην ουσία τα ιδανικά κιλά που πρέπει να έχει το σώμα μας για να είναι υγιές. Για τον υπολογισμό του λαμβάνονται υπόψιν διάφοροι παράγοντες εκ των οποίων οι πιο σημαντικοί είναι το ύψος και το φύλο. Στη συνέχεια ακολουθούν ο δείκτης μάζας σώματος (Δ.Μ.Σ) ή (B.M.I), η ηλικία, η φυσική δραστηριότητα, το σωματικό λίπος και κάποιοι ακόμα παράγοντες.

Το ύψος και το φύλο είναι οι σταθερές προϋποθέσεις και εφόσον κριθεί απαραίτητο λαμβάνονται υπόψιν και άλλοι παράμετροι. Ας πάρουμε για παράδειγμα το ιδανικό βάρος για αθλητές και για παιδιά. Το ιδανικό βάρος για αθλητές επηρεάζεται και από το σωματικό τους λίπος ή τη μυϊκή τους μάζα. Από την άλλη για τα παιδιά επηρεάζεται και από τον δείκτη μάζας σώματος.

Ιδανικό Βάρος και Υγεία!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ανεξαιρέτως το ιδανικό για εμάς σωματικό βάρος για έναν βασικό λόγο. Την υγεία μας! Το σωστό σωματικό βάρος είναι ο κυριότερος παράγοντας για έναν υγιή και ανθεκτικό οργανισμό. Πλέον, ο υπολογισμός του σωματικού βάρους έχει γίνει «παιχνιδάκι» και μπορεί ολοκληρωθεί σε χρόνο dt με το ειδικό εργαλείο του LadiesWorld.gr! Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχετε στα χέρια σας το μαγικό αριθμό, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διατροφικός οδηγός. Αφού ολοκληρωθεί ο υπολογισμός θα είστε σε θέση να γνωρίζετε αν πρέπει να πάρετε ή να χάσετε κιλά.

Φυσικά, ο υπολογισμός του ιδανικού βάρους μπορεί να δείξει ότι το βάρος σας είναι σωστό και να μην χρειαστεί να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την κατηγορία ανήκουν συνήθως όσοι έχουν ως πρότυπο τη μεσογειακή διατροφή και οι αθλητές. Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ή/και να αποκτήσετε το σωστό για εσάς βάρος.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν λαμβάνει καν υπόψιν το ιδανικό σωματικό βάρος, γεγονός που οδηγεί συχνά σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι πραγματικά κρίμα να συμβαίνει κάτι τέτοιο ειδικά τη στιγμή που μπορεί να έχει κανείς εντελώς δωρεάν αυτή την πληροφορία. Ειδικά οι γονείς είναι απαραίτητο να γνωρίζουν ποιό είναι το ιδανικό βάρος για τα παιδιά τους, καθώς το φαινόμενο της παχυσαρκίας σε μικρές ηλικίες είναι τα τελευταία χρόνια σε έξαρση.

Το ιδανικό βάρος είναι το πρώτο πράγμα που υπολογίζουν ακόμα και οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι. Όπως καταλαβαίνετε έχετε στη διάθεσή σας εντελώς δωρεάν ένα πολύ χρήσιμο «διατροφικό» εργαλείο!

Τέλος, να σημειωθεί πως το ιδανικό βάρος δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την εξωτερική εμφάνιση!

 

 

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτη όλα τα νέα άρθρα που ανεβαίνουν στο LadiesWorld.gr ?

Κάνε την Εγγραφή σου ΕΔΩ για να είσαι πάντα Ενημερωμένη!

Loading

 

LadiesWorld.gr – Όλα τα Μυστικά Ομορφιάς είναι Εδώ!