blank

Πώς να βάζω ρουζ? Μάθημα με Φωτογραφίες και Video!

Πώς να βάζω σωστά ρουζ? Δείτε βήμα βήμα τί πρέπει να κάνετε για να βάλετε σωστά ρουζ και να πετύχει το μακιγιάζ σας! (2020)

Πώς να βάζω ρουζ? Ποιός είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής του ρουζ? Σε ποιά σημεία να το απλώσω? Πώς γίνεται η σωστή τοποθέτηση του ρουζ? Τί πινέλο χρειάζομαι για τα κρεμώδη ρουζ? Αυτά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα γύρω από το ρουζ. Σήμερα είμαι εδώ για να λύσω όλες τις απορίες σας σχετικά με το βασικότερο ερώτημά σας: Πώς να βάζω σωστά ρουζ? Μαζί με αυτό θα λυθούν και όλες οι υπόλοιπες απορίες σας γύρω από το εν λόγω προϊόν ομορφιάς! Είστε έτοιμες για το 1ο μας μάθημα μακιγιάζ?

Πώς να βάζω ρουζ? Μάθημα με Φωτογραφίες και Video - LadiesWorld.grpuhhha/Shutterstock

Πριν πάμε στο πρακτικό κομμάτι του πώς βάζω ρουζ θα κάνω μία μικρή αναφορά σε 2 πράγματα που προηγούνται από την τοποθέτηση του ρουζ. Το ένα είναι η επιλογή του σωστού ρουζ και το δεύτερο η επιλογή του κατάλληλου πινέλου.

Επιλέξτε το σωστό ρουζ - LadiesWorld.gr

Το σωστό ρουζ!

Η επιλογή του σωστού ρουζ κρίνεται από δύο σημεία: Tο χρώμα και τη σύσταση. Εάν ένα από τα δύο είναι λάθος τότε πιθανότατα το αποτέλεσμα θα είναι κατά το ήμισυ επιτυχημένο. Αρχικά, η απόχρωση καλό είναι να είναι κοντά στα χρώματά σας αλλά και στα χρώματα του υπόλοιπου μακιγιάζ σας. Μία λάθος απόχρωση είναι ικανή να καταστρέψει όλο το υπόλοιπο look. Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να επιλέξετε ένα ρουζ σε ουδέτερο χρώμα, το οποίο θα μπορείτε να το εφαρμόσετε ό,τι μακιγιάζ και αν κάνετε και ό,τι χρώμα επιδερμίδας και αν έχετε.

Το 2ο σημείο στο οποίο πρέπει να δώσετε ίσως και τη μεγαλύτερη βαρύτητα είναι η σύσταση του προϊόντος. Στην αγορά κυκλοφορούν κρεμώδη ρουζ, ρουζ με υγρή σύσταση και φυσικά ρουζ σε μορφή σκόνης (compact). Τα compact είναι τα πιο ασφαλή και είναι αυτά που ταιριάζουν σε όλες σχεδόν τις επιδερμίδες.

Από την άλλη, τα υγρά και τα κρεμώδη ρουζ είναι λίγο πιο δύσκολα σαν προϊόντα καθώς δεν είναι τόσο σταθερά και «λιώνουν» εύκολα. Δυστυχώς, είναι σχεδόν απαγορευτικά για λιπαρές επιδερμίδες εκτός αν σεταριστούν από πάνω με compact προϊόν. Προσωπικά, τα κρεμώδη ρουζ τα θεωρώ ιδανικά για πιο ώριμα δέρματα, τα οποία είναι συνήθως και πιο ξηρά. Το πλεονέκτημά τους στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι δίνουν στην επιδερμίδα μία φρέσκια και ζωντανή όψη με αποτέλεσμα να δείχνει νεότερη.

Συμπέρασμα: Για αρχή καλύτερα να επιλέξετε ένα ρουζ σε μορφή σκόνης κάνοντας έτσι τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

blank Follow Us και στο Instagram!

Πινέλα για ρουζ - LadiesWorld.gr

Το κατάλληλο πινέλο!

Η αλήθεια είναι πως για την τοποθέτηση του ρουζ υπάρχουν πολλά και διαφορετικά πινέλα. Το γεγονός αυτό προκαλεί συνήθως σύγχυση ειδικά όταν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο μακιγιάζ. Στην πραγματικότητα ρουζ μπορεί να βάλει κανείς ακόμα και με το πινέλο της πούδρας. Για να γίνει όμως σωστή τοποθέτηση του ρουζ με ένα τέτοιο πινέλο απαιτείται και κάποια σχετική εμπειρία. Το κατάλληλο λοιπόν εργαλείο για την περίπτωσή σας είναι ένα γωνιακό πινέλο.

Γωνιακό πινέλο

Με το συγκεκριμένο είδος πινέλου ο τρόπος εφαρμογής του ρουζ γίνεται παιχνιδάκι! Μόλις εξοικειωθείτε με αυτό θα δείτε ότι μετά θα μπορείτε να βάζετε ρουζ με οποιοδήποτε πινέλο πέσει στα χέρια σας.

Φουντωτό πινέλοΚωνικό πινέλο


Τα υγρά και τα κρεμώδη ρουζ εφαρμόζονται μόνο με πινέλα που ενδείκνυνται για προϊόντα σε ρευστή μορφή ή με blender sponge. Τα πινέλα αυτά έχουν ως επί το πλείστον συνθετικές πυκνές – σφιχτές τρίχες. Όπως το παρακάτω στη φωτογραφία.

Πινέλο για κρεμώδη και υγρά ρουζ

Σφουγγαράκι για μακιγιάζ - Ο τρόπος εφαρμογής του ρουζ

Τα 3 βήματα της εφαρμογής!

1. Η ώρα της ποσότητας!

Αφού επιλέξαμε τα σωστά προϊόντα ήρθε η ώρα να πάμε στο πρακτικό κομμάτι του πώς βάζω ρουζ! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βουτήξετε απαλά το κέντρο του πινέλου σας μέσα στο ρουζ. Καλό είναι να ξεκινάτε πάντα με μικρή ποσότητα και να προσθέτετε σταδιακά χρώμα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν το πινέλο πάρει περισσότερο προϊόν από όσο θέλετε μην αγχωθείτε! Μπορείτε να το σκουπίσετε σε ένα στεγνό χαρτί ή στο πάνω μέρος του χεριού σας. Φυσικά, πρέπει πάντα να τινάζετε το πινέλο πριν το ακουμπήσετε στο πρόσωπό σας είτε έχετε την σωστή ποσότητα είτε όχι. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνεται η περίσσια σκόνη και δεν υπάρχει κίνδυνος να λερώσετε τα ρούχα σας ή το υπόλοιπο πρόσωπό σας.

Σωστή ποσότητα στο πινέλο

2. Ένταση στα «μήλα»!

Η αρχική τοποθέτηση του χρώματος γίνεται πάντα πάνω στα «μήλα» του προσώπου. Ο δείκτης και το μεσαίο δάχτυλό σας μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τα μήλα του δικού σας προσώπου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το μεσαίο δάχτυλο στο πλάι της μύτης και δίπλα του ακριβώς να κολλήσετε και το δείκτη σας. Εκεί λοιπόν που τελειώνει ο δείκτης, ακριβώς στα δεξιά του, είναι τα «μήλα» σας. Κάπως έτσι, σε χρόνο dt έχετε οριοθετήσει το σημείο στο οποίο πρέπει να τοποθετηθεί το περισσότερο χρώμα. Εννοείται πως δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος ρουζ στο σημείο που είναι τα δάχτυλα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε το χρώμα να κατευθυνθεί προς τα κάτω, δηλαδή προς το στόμα.

Το σωστό σημείο και ο τρόπος εφαρμογής του ρουζ

Να σημειωθεί κάπου εδώ ότι από πολλούς, επαγγελματίες και μη, ο τρόπος εφαρμογής του ρουζ γίνεται με την τεχνική χαμόγελο. Δεν σας κρύβω πως την έβρισκα και εγώ βολική και μέχρι πρόσφατα την εφάρμοζα στα περισσότερα μακιγιάζ. Τα δεδομένα όμως έχουν πλέον αλλάξει καθώς διαπίστωσα ότι με αυτό τον τρόπο το προϊόν κάθεται σε τυχόν ρυτίδες και γραμμές έκφρασης. Επίσης, μόλις τα μάγουλα επανέλθουν στην φυσιολογική τους θέση κατεβαίνουν προς τα κάτω και κατά συνέπεια το ρουζ κατεβαίνει και αυτό προς τα κάτω. Μέχρι να εξοικειωθείτε λοιπόν με την τοποθέτηση του ρουζ καλύτερα να χρησιμοποιείτε σαν οδηγό τα δάχτυλά σας.

 

3. Blending κατά μήκος των ζυγωματικών!

Φτάσαμε στο 3ο και τελευταίο βήμα του μαθήματος «Πώς βάζω ρουζ?». Στο προηγούμενο βήμα σας είπα πως η ένταση του χρώματος θέλουμε να είναι στα μάγουλα. Αυτό που δεν σας είπα όμως είναι πως το προϊόν δεν πρέπει να περιορίζεται σε εκείνο μόνο το σημείο. Ο τρόπος εφαρμογής του ρουζ λοιπόν παίζει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Το υλικό πρέπει να απλώνετε κατά μήκος του κόκαλου των ζυγωματικών είτε μιλάμε για κρεμώδη ρουζ είτε για υγρά είτε για ρουζ σε μορφή πούδρας. Σημειώστε, πως όσο προχωράτε προς τα πάνω η ένταση του χρώματος πρέπει να είναι μικρότερη. Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να κάνετε οριζόντιες ή/και κυκλικές κινήσεις προς το αυτί ακολουθώντας πάντα το κόκαλο.

 

Η ποσότητα που έχετε ήδη στα ζυγωματικά σας και στο πινέλο σας αρκεί για να γίνει σωστά η δουλειά. Στην ουσία οι καθαρές γωνίες του πινέλου θα απλώσουν το προϊόν σε όλο το μήκος των ζυγωματικών. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο βουτήξαμε στο 1ο βήμα μόνο το κέντρο του πινέλου στην συσκευασία. Τα γύρω σημεία θέλουμε να παραμείνουν καθαρά για να μπλεντάρουν το ρουζ όταν έρθει η ώρα. Αυτή η ώρα λοιπόν μόλις έφτασε!

Μετά από αυτό το βήμα είστε έτοιμες! Κάπου εδώ το 1ο μάθημα με τίτλο «Πώς να βάζω ρουζ?» έφτασε στο τέλος του! Μείνετε συντονισμένες γιατί θα ακολουθήσουν και άλλα μαθήματα φίλες μου!

Φωτογραφία χωρίς ρουζ

Φωτογραφία χωρίς ρουζ - Ο τρόπος εφαρμογής του ρουζ

 

Φωτογραφία με ρουζ

Φωτογραφία με ρουζ - Ο τρόπος εφαρμογής του ρουζ

 

 

Φωτογραφία με και χωρίς ρουζ

Φωτογραφία με και χωρίς ρουζ - Ο τρόπος εφαρμογής του ρουζ

Τα ξαναλέμε σύντομα και θα περιμένω τα μηνύματά σας! Φιλάκια πολλά σε όλες!

Καταχώρισε και εσύ την Επιχείρησή σου στο

Ψάχνεις? Βρες!

LadiesWorld.gr – Όλα τα Μυστικά Ομορφιάς είναι Εδώ!

CO-FOUNDER : LadiesWorld.gr YOUTUBE CHANNEL : LadiesWorldGR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *