blank

Καθημερινός Καθαρισμός Προσώπου σε 5 Απλά Βήματα!

Καθαρισμός Προσώπου σε 5 Απλά Βήματα - LadiesWorld.gr

Καθαρισμός Προσώπου σε 5 πολύ απλά βήματα!

Ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος είτε έχετε μακιγιαριστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε όχι. Σίγουρα όλες γνωρίζετε πως δεν επιβαρύνει μόνο το make up την επιδερμίδα μας αλλά και οι ρύποι της ατμόσφαιρας. Θα έχετε παρατηρήσει πως στο δίσκο ντεμακιγιάζ θα μείνουν υπολείμματα ακόμα και εάν δεν έχετε φορέσει ούτε μία στρώση πούδρας. Ο καθαρισμός προσώπου που προτείνεται σε αυτό το άρθρο είναι κατάλληλος για βαμμένες και μη.

1. Ντεμακιγιάζ ματιών

Τα μάτια είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Το προϊόν που θα επιλέξετε για να τα ξεβάψετε πρέπει να ενδείκνυται για χρήση στα μάτια αλλιώς οι ερεθισμοί θα είναι αναπόφευκτοι. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και μπορούν να δημιουργηθούν εύκολα τραυματισμοί οι οποίοι μακροπρόθεσμα μπορεί να γίνουν περισσότερο ορατοί.

Επιπλέον, σκεφτείτε και τις βλεφαρίδες σας. Τα προϊόντα ντεμακιγιάζ που είναι μόνο για πρόσωπο τις φθείρουν χωρίς να αφαιρούν όλο το προϊόν. Για να αφαιρέσετε τη μάσκαρα από τις βλεφαρίδες σας οι κινήσεις σας πρέπει να είναι μαλακές. Στην αρχή αφήστε το νοτισμένο βαμβάκι ή δίσκο ντεμακιγιάζ να ποτίσει τις βλεφαρίδες σας, ώστε να αφαιρεθεί πιο εύκολα η μάσκαρα. Στη συνέχεια οι κινήσεις σας πρέπει να είναι προς την ίδια κατεύθυνση με τις βλεφαρίδες σας. Προς τα κάτω με κλειστά μάτια και προς τα πάνω με ανοιχτά, σαν να βάζετε μάσκαρα. Με μαλακές και οριζόντιες κινήσεις συνεχίστε με το καπάκι του ματιού σας. Το κάτω μέρος των ματιών σας καλό θα ήταν να μην το τραβάτε ποτέ προς τα κάτω για να το ντεμακιγιάρετε.

Η σωστή κίνηση είναι από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή από τα ζυγωματικά προς τα φρύδια. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τις σακούλες και τα πρηξίματα. Να έχετε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως δεν πρέπει να τρίβετε τα μάτια σας. Το δέρμα γύρω τους θα σπάσει, οι βλεφαρίδες θα φθαρούν και το εσωτερικό των ματιών σας θα κοκκινίσει.

Όσες δεν έχετε μακιγιαρισμένα μάτια μπορείτε να κάνετε απλά ένα πέρασμα με το ειδικό προϊόν ματιών για να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα.

2. Ντεμακιαγιάζ προσώπου

Σειρά έχει το υπόλοιπο πρόσωπο. Είτε επιλέξετε γαλάκτωμα είτε νεράκι καθαρισμού η σειρά προτεραιότητας είναι ίδια. Το πρώτο βήμα είναι ο λαιμός, μετά το πηγούνι, τα μάγουλα σας, τα σημεία κοντά στα αυτιά, η μύτη σας και τα σημεία αριστερά και δεξιά της, τα φρύδια και το μέτωπό σας. Πάντα οι κινήσεις θα είναι από κάτω προς τα πάνω ακόμα και στα φρύδια σας, εκτός από τις παρειές της μύτης. Εδώ οι κινήσεις καλύτερα να είναι οριζόντιες. Το πρόσωπό μας με τα χρόνια «πέφτει» προς τα κάτω, ιδιαίτερα το πηγούνι και τα φρύδια. Μπορείτε λοιπόν να επιβραδύνετε την διαδικασία αυτή εάν οι κινήσεις σας είναι αντίθετες με την φορά της πτώσης. Τέλος, να σημειωθεί ότι το γαλάκτωμα πρέπει πρώτα να το απλώσετε στο πρόσωπό σας, πάντα με τις σωστές κινήσεις, και μετά να το αφαιρέσετε με δίσκους ντεμακιγιάζ.

Απολέπιση - Καθαρισμός Προσώπου - LadiesWorld.gr

Yuganov Konstantin/Shutterstock

3. Απολέπιση

Στο τρίτο βήμα υπάρχουν δύο εναλλακτικές. Η μία είναι το peeling και η άλλη ο απλός καθημερινός καθαρισμός προσώπου με ένα gel κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Όπως σας έχω αναφέρει στο παρελθόν η απολέπιση πρέπει να γίνεται με μέτρο. Επομένως εάν έχετε φτάσει στο μέγιστο αριθμό απολεπίσεων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε απλά τζελ ή αφρό καθαρισμού. Εάν κάνετε απολέπιση, το τζελ καθαρισμού δεν χρειάζεται να το εφαρμόσετε. Επίσης, όσες από εσάς έχετε κοκκινίλες και ευρυαγγείες στο πρόσωπό σας, θα σας πρότεινα scrub με λίγους και λεπτούς κόκκους και τζελ καθαρισμού χωρίς ίχνος κόκκου. Οι υπόλοιπες μπορείτε να έχετε ένα τζελ με λεπτούς κόκκους για τον καθημερινό σας καθαρισμό.

 

4. Lotion

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι σας χρειάζεται η lotion εφόσον έχετε ήδη καθαρίσει το πρόσωπό σας τόσο σχολαστικά. Και όμως! Δεν φαντάζεστε πόσο καλό κάνει η lotion στην επιδερμίδα σας! Πρώτα απ΄όλα αφαιρεί ό,τι υπολείμματα έχουν ξεμείνει στο πρόσωπό σας. Δεύτερο και σημαντικότερο προετοιμάζει το έδαφος για την ενυδατική σας κρέμα. Ξέρατε ότι το δέρμα σας απορροφάει μόνο το 20% της ενυδατικής εάν δεν έχετε απλώσει πριν μία lotion; Θα σας πω ακόμα ένα μυστικό! Η lotion έχει έναν ειδικό τρόπο εφαρμογής.

Βρέξτε 2 δίσκους ντεμακιγιάζ με λίγο προϊόν και αρχίστε να ταμπονάρετε το πρόσωπό σας από το λαιμό. Όσο το ταμπονάρετε, στρίψτε με μαλακές κινήσεις τους δίσκους σαν να βιδώνετε ένα καπάκι. Ίσως να κοκκινίσει λίγο το πρόσωπό σας αλλά αυτό δεν πειράζει καθόλου! Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να αιματωθεί καλά η περιοχή, να ανοίξουν οι πόροι και να εισχωρήσει το 100% της κρέμας στο δέρμα σας. Η περιοχή κάτω από τα μάτια θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εάν φοβάστε ότι θα τα τραυματίσετε με αυτή την κίνηση, απλά ταμπονάρετε απαλά χωρίς να στρίβετε το χέρι σας.

5. Κρέμα ματιών και προσώπου

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο βήμα για να ολοκληρωθεί ο καθημερινός καθαρισμός σας. Ήρθε η ώρα να απλώσετε τις κρέμες σας. Για ακόμα μία φορά προτεραιότητα έχουν τα μάτια σας. Απλώστε λίγη κρέμα ματιών από το πόδι της χήνας μέχρι την εσωτερική γωνία του ματιού. Ταμπονάρετε με τα δάχτυλά σας ακολουθώντας την ίδια φορά, από έξω προς τα μέσα, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το προϊόν. Λίγο ακόμα και τελειώσαμε! Απλώστε τώρα την κρέμα προσώπου ξεκινώντας και πάλι από το λαιμό προς το μέτωπο και κάντε ελαφρύ μασάζ με ανοδικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

Είστε έτοιμες φίλες μου! Θα σας συμβούλευα να κάνετε το συγκεκριμένο καθαρισμό το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε το πρωί είναι να φρεσκάρετε το πρόσωπό σας με ένα προϊόν καθαρισμού. Εάν όμως σας αρέσει να κάνετε το πρωί την παραπάνω διαδικασία, κανένα πρόβλημα! Απλά θυμηθείτε να αφήσετε 5 λεπτά την κρέμα ώστε να απορροφηθεί καλά. Μετά μπορείτε να ξεκινήσετε να βάφεστε.

Μην ξεχνάτε! Ο Καθημερινός Καθαρισμός Προσώπου είναι απαραίτητος σε κάθε ηλικία!

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτη όλα τα νέα άρθρα που ανεβαίνουν στο LadiesWorld.gr ?

Κάνε την Εγγραφή σου ΕΔΩ για να είσαι πάντα Ενημερωμένη!

Loading

LadiesWorld.gr – Όλα τα Μυστικά Ομορφιάς είναι Εδώ!

CO-FOUNDER : LadiesWorld.gr YOUTUBE CHANNEL : LadiesWorldGR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *