blank

8 Tips για Τέλεια Αποτρίχωση με Κερί και Διάρκεια!

8 Tips για Τέλεια Αποτρίχωση με Κερί και φυσικά με Διάρκεια - LadiesWorld.gr

Πως να κάνετε την Τέλεια Αποτρίχωση και να έχει Διάρκεια!

Τριχοφυΐα! Αυτή είναι η μάστιγα που ταλαιπωρεί το μεγαλύτερο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει η φράση αποτρίχωση με κερί! Βοηθάει στο να απαλλαχτείτε αρκετό καιρό από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και μπορείτε να την κάνετε και μόνες σας στο σπίτι. Τι πρέπει όμως να προσέξετε όταν επιλέγετε το κερί για να κάνετε αποτρίχωση;

Πως να κάνετε την Τέλεια Αποτρίχωση και να έχει Διάρκεια - LadiesWorld.gr

 

1. Σωστό timing!

Η αποτρίχωση με κερί μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή αρκεί να έχουν μεγαλώσει αρκετά οι τρίχες σας. Μύθος! Εάν θέλετε η αποτρίχωσή σας να έχει διάρκεια πρέπει να προσέξετε πότε θα την κάνετε. Όχι πριν την περίοδό σας και όχι κατά της διάρκεια της περιόδου σας. Πριν την περίοδό σας (ιδιαίτερα μία εβδομάδα πριν) οι ορμόνες σας είναι σε έξαρση, γεγονός που επιταχύνει την ανάπτυξη της τρίχας. Σε μία εβδομάδα θα βρίσκεστε πάλι στο μηδέν και θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία. Από την άλλη κατά την διάρκεια της περιόδου οι πόροι δεν ανοίγουν τόσο εύκολα και ο πόνος είναι ανυπόφορος. Οπότε ξεχάστε το κερί αν δεν θέλετε να φτάσετε στο ταβάνι από τον πόνο και χωρίς μάλιστα να σας αποζημιώσει το αποτέλεσμα. Η καλύτερη στιγμή είναι αμέσως μετά την περίοδο. Οι ορμόνες σας θα έχουν ηρεμήσει και το αποτέλεσμα θα έχει την σωστή διάρκεια χωρίς να πονέσετε τόσο πολύ.

 

2. Απολέπιση!

Σκοπός αυτής της μεθόδου αποτρίχωσης είναι να μείνετε απαλλαγμένες από την τριχοφυΐα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πως θα γίνει όμως αυτό αν δεν αφαιρεθούν όλες οι τρίχες από την περιοχή; Το μυστικό κρύβεται στην απολέπιση. Πριν κάνετε το οτιδήποτε κάντε απολέπιση με ένα δυνατό scrub, ώστε να βγουν έξω και οι πιο μικρές και λεπτές τριχούλες. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνονται ασήμαντες αλλά στην ουσία μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τη διάρκεια της αποτρίχωσης. Στην αρχή μπορεί να είναι μικρές, αλλά μετά από λίγες μέρες θα μεγαλώσουν και σίγουρα θα σας εκνευρίσουν. Επίσης υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί θυλακίτιδα όσο εσείς παλεύετε με τα «θηρία».

3. Το ταλκ!

Μετά την απολέπιση σειρά έχει κάτι εξίσου σημαντικό. Το ταλκ! Μην το λυπηθείτε και απλώστε μπόλικη ποσότητα πάνω στην περιοχή της αποτρίχωσης. Αυτή η πουδρίτσα απορροφάει την περιττή υγρασία από το δέρμα σας και κάνει την αποτρίχωση να πονάει λιγότερο. Επίσης μία πούδρα σε ελεύθερη μορφή (ναι, αυτή που χρησιμοποιείτε για το make up σας) μπορεί να κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά εάν δεν έχετε εύκαιρο ένα ταλκ.

 

4. Η κρέμα στην ώρα της!

Η κρεμούλα είναι για μετά την αποτρίχωση και όχι για πριν. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι υπερβολικά ενυδατωμένο το δέρμα σας πριν την ιεροτελεστία. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι καλύτερο αν είναι στεγνό. Άλλωστε για αυτό είπαμε πιο πάνω ότι το ταλκ είναι απαραίτητο μετά την επαφή με το νερό. Η κρέμα πέραν του ότι ενυδατώνει το δέρμα έχει ακόμα ένα κακό. Δεν επιτρέπει στην ταινία να πιάσει όλες τις τρίχες και κάποιες μπορεί να τις σπάσει στη μέση. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν περισσότερες επαναλήψεις και οι ερεθισμοί τους δέρματος θα είναι αναπόφευκτοι.

Τέλεια αποτρίχωση με κερί - LadiesWorld.gr

5. Τεντωμένο δέρμα!

Απλώσατε το κερί και ήρθε η ώρα να τραβήξετε την ταινία! Αουτς! Πονέσατε και αρκετές τριχούλες είναι ακόμα πάνω σας; Το λάθος σας ήταν ότι δεν τεντώσατε το δέρμα σας. Το δέρμα πρέπει να είναι εντελώς τεντωμένο πριν τραβήξετε την ταινία, για να μην πονέσετε και για να βγουν οι τρίχες από την ρίζα. Με το ένα χέρι τεντώνετε και ανοίγετε ακόμα περισσότερο τους πόρους και με το άλλο τραβάτε. Αυτό ήταν!

 

6. Σωστή κατεύθυνση!

Για να γίνει σωστά η δουλειά υπάρχουν δυο ακόμα πραγματάκια που πρέπει να προσέξετε. Το κερί πρέπει να απλωθεί ακολουθώντας τη φορά της τρίχας και η ταινία πρέπει να τραβηχτεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Εάν απλώσετε το κερί αντίθετα με τις τρίχες, τότε εκείνες θα ανασηκωθούν και η ταινία δεν θα μπορεί να κάνει την δουλειά της. Από την άλλη μεριά η ταινία πρέπει να πάει κόντρα στις τρίχες σας για να τις τραβήξει με επιτυχία από την ρίζα. Βρείτε λοιπόν τη φορά των τριχών σας και πράξτε ανάλογα, για να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

 

7. Σωστή θερμοκρασία!

Το κερί που είναι σε βαζάκι πρέπει να το ζεστάνετε για να λιώσει πριν το χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά εάν έχετε θέματα με την επιδερμίδα σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι το κερί πολύ ζεστό για δυο σημαντικούς λόγους. Ο ένας είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να καείτε και να προκαλέσετε εγκαύματα. Ο δεύτερος αφορά τα δέρματα με ευρυαγγείες, κιρσούς και φλεβίτιδες. Το πολύ ζεστό απαγορεύεται γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Καλύτερα να δοκιμάστε τη θερμοκρασία του κεριού με το δάχτυλό σας παρά να το ρισκάρετε. Επίσης, μπορείτε να προτιμήσετε ταινίες με κρύο κερί για να είστε σίγουρες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

8. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο!

Κερί και ήλιος δεν πάνε μαζί. Μετά την αποτρίχωση με κερί το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ακόμα και αλλεργική αντίδραση. Για τις επόμενες δύο τουλάχιστον ημέρες προστατέψτε την αποτριχωμένη περιοχή από τον ήλιο για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες συνέπειες. Μετά την πάροδο των 2 ημερών μπορείτε να κυκλοφορήσετε ελεύθερα αλλά όχι εντελώς άφοβα. Καλό θα ήταν να απλώσετε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας για να προφυλάξετε το δέρμα σας.

Μην ξεχνάτε να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν στις συσκευασίες των προϊόντων, διότι καθένα από αυτά λειτουργεί διαφορετικά. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Εάν δεν είστε σίγουρες ότι μπορείτε να τα καταφέρετε μόνες σας χωρίς να τραυματιστείτε, μπορείτε να αφεθείτε στα χέρια ενός αισθητικού.

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτη όλα τα νέα άρθρα που ανεβαίνουν στο LadiesWorld.gr ?

Κάνε την Εγγραφή σου ΕΔΩ για να είσαι πάντα Ενημερωμένη!

Loading

LadiesWorld.gr – Όλα τα Μυστικά Ομορφιάς είναι Εδώ!

CO-FOUNDER : LadiesWorld.gr YOUTUBE CHANNEL : LadiesWorldGR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *