blank

Ψεύτικες Βλεφαρίδες: 6 Βήματα για να τις τοποθετήσετε Σωστά!

6 Βήματα για να Τοποθετήσετε Εύκολα και Σωστά τις Ψεύτικες Βλεφαρίδες - LadiesWorld.gr

puhhha/Shutterstock

Δείτε πως να τοποθετήσετε εύκολα και σωστά τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας σε μόλις 6 βήματα!

Οι beauty gurus του εξωτερικού θεωρούν τις ψεύτικες βλεφαρίδες απαραίτητες ακόμα και στο πιο απλό καθημερινό μακιγιάζ. Η αλήθεια είναι ότι οι βλεφαρίδες αλλάζουν αμέσως το βλέμμα και την όψη των ματιών. Εάν εξοικειωθείτε με την εφαρμογή τους, οι ψεύτικες βλεφαρίδες θα γίνουν ένα από τα αγαπημένα σας αξεσουάρ ματιών. Ίσως να σας φαίνεται δύσκολο το εγχείρημα, στην πραγματικότητα όμως είναι πιο εύκολο από όσο πιστεύετε. Αρκεί να το προσπαθήσετε. Δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο! Για αυτόν τον τρόπο θα μιλήσουμε βήμα βήμα στο σημερινό άρθρο.

Βήμα 1ο – Το μέγεθος μετράει!

Για να είναι ωραίο το αποτέλεσμα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το μέγεθος των βλεφαρίδων και πιο συγκεκριμένα το μήκος τους. Το μάκρος εξαρτάται αποκλειστικά από τα δικά σας γούστα, το μήκος όμως δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τα μάτια σας. Συνήθως το αρχικό τους μήκος είναι μεγαλύτερο από όσο πρέπει και ίσως χρειαστεί να τις κόψετε. Εάν θέλετε μπορείτε να τις αφήσετε όπως είναι, αλλά δεν σας το συνιστώ γιατί το αποτέλεσμα θα φαίνεται πολύ ψεύτικο. Επίσης, το βλέμμα βαραίνει πολύ και τα μάτια φαίνονται μικρότερα. Οπότε με ένα μικρό ψαλιδάκι μπορείτε να κόψετε τις περισσευούμενες τουφίτσες. Να θυμόσαστε να κόβετε πάντα την εξωτερική άκρη των βλεφαρίδων και ποτέ την εσωτερική. Στην εσωτερική άκρη προεξέχει συνήθως ένα πολύ μικρό καραφλό κομματάκι από τη βάση των βλεφαρίδων. Αυτό καλό θα ήταν να το κόψετε πριν προχωρήσετε, προσέχοντας όμως να μην κόψετε μαζί και τριχούλες.

Χρήσιμο Tip! Τις τουφίτσες που θα κόψετε μην τις πετάξετε. Κρατώντας κάθε φορά τα περισσευούμενα κομμάτια σύντομα θα έχετε στα χέρια σας ένα ζευγάρι ψεύτικες βλεφαρίδες σε τούφες!

 

Βήμα 2ο – Προετοιμασία φυσικών βλεφαρίδων!

Αφού κόψετε στα μέτρα σας τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας είναι ώρα να προετοιμάσετε τις φυσικές σας βλεφαρίδες. Θα χρειαστείτε μόνο 2 πράγματα. Ψαλίδι βλεφαρίδων για να τις κάνετε καμπυλωτές και μία στρώση μάσκαρα. Αυτό που μας ενδιαφέρει να έχουν οι φυσικές βλεφαρίδες είναι μάκρος και όχι όγκο. Επομένως, η μάσκαρα που θα επιλέξετε πρέπει να κάνει τις βλεφαρίδες πιο μακριές.

Κόλλα στις Ψεύτικες Βλεφαρίδες - LadiesWorld.gr

MilanMarkovic78/Shutterstock

Βήμα 3ο – Κόλλα εν δράσει!

Αυτό το βήμα είναι το πιο σημαντικό και από αυτό κρίνεται πάντα το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν 2 τρόποι να τοποθετήσετε την κόλλα. Ο ένας είναι να την απλώσετε απευθείας πάνω στις ψεύτικες βλεφαρίδες και ο άλλος να την απλώσετε απευθείας στο δέρμα σας. Εμένα προσωπικά με βολεύει καλύτερα ο πρώτος τρόπος, γιατί έχω καλύτερο έλεγχο των κινήσεών μου. Όποια εναλλακτική και να επιλέξετε η στρώση της κόλλας πρέπει να είναι οπωσδήποτε λεπτή. Μόνο στις 2 άκρες πρέπει να βάλετε λίγη παραπάνω ποσότητα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα ξεκολλήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα παχύ στρώμα κόλλας θα έχει καταστροφικές συνέπειες ειδικά αν έχετε μακιγιάρει τα μάτια σας. Η κόλλα θα αργήσει πολύ να στεγνώσει και οι βλεφαρίδες θα γλιστράνε συνεχώς. Το αποτέλεσμα; Παντού κόλλα, με κίνδυνο να χαλάσει και τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας, αν περάσει ανάμεσα στα κενά.

Αφού βάλετε την κόλλα, είτε στο δέρμα σας είτε στις βλεφαρίδες, θα πρέπει να περιμένετε λίγο να στεγνώσει. Περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μην τις τοποθετήσετε αμέσως πάνω στα μάτια σας. Κάντε λίγη υπομονή. Όσο περιμένετε να στεγνώσει κρατήστε τις βλεφαρίδες σε σχήμα καμπύλης. Έτσι θα πάρουν καλύτερο σχήμα και θα τοποθετηθούν πιο εύκολα στα μάτια σας. Εάν φοβάστε ότι θα σας πέσει περισσότερη κόλλα, υπάρχει λύση. Μπορείτε να βάλετε λίγη στο χέρι σας και με το πίσω μέρος ενός τσιμπιδιού να την απλώσετε πάνω στις βλεφαρίδες. Έτσι θα είστε απόλυτα σίγουρες ότι δεν θα το παρακάνετε.

Χρήσιμο Tip! Προς αποφυγήν ατυχημάτων προτιμήστε άσπρη κόλλα βλεφαρίδων   που γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει και όχι μαύρη.

Σωστή στάση κεφαλιού για να βάλετε σωστά τις Ψεύτικες Βλεφαρίδες - LadiesWorld.gr

Vladimir Gjorgiev/Shutterstock

Βήμα 4ο – Σωστή στάση κεφαλιού!

Πριν τις ακουμπήσετε πάνω στο μάτι σας, σηκώστε το κεφάλι προς τα πάνω έχοντας το σαγόνι σας προς τα έξω. Αυτή η στάση θα σας βοηθήσει πολύ, πιστέψτε με! Τα μάτια σας πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά. Σας προτείνω να μην τα κλείνετε για να μπορείτε να ελέγχετε τις κινήσεις σας και να βλέπετε τι κάνετε. Εάν τις τοποθετήσετε με τα μάτια κλειστά μπορεί να μην αντικρίσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα μόλις τα ανοίξετε.

Τοποθετήστε τις βλεφαρίδες με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω και όχι σε ευθεία. Επίσης δεν πρέπει να έχουν καθοδική κλήση.

 

Βήμα 5ο – Η ώρα της τοποθέτησης!

Με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών κρατήστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες ακριβώς από τη μέση. Κολλήστε το κέντρο των βλεφαρίδων όσο πιο κοντά γίνεται στην γραμμή των φυσικών σας βλεφαρίδων. Δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου κενό μεταξύ των ψεύτικων και των δικών σας. Προσοχή! Οι βλεφαρίδες πρέπει να κολλήσουν πάνω στο δέρμα σας και όχι πάνω στις δικές σας βλεφαρίδες, εάν δεν θέλετε να καταστραφούν. Οι φυσικές μας βλεφαρίδες είναι πολύ ευαίσθητες και μπορούν εύκολα να σπάσουν ή να πέσουν. Μόλις κολλήσετε το κέντρο της βάσης, τότε μπορείτε να προσαρμόσετε και τις άκρες.

Χρήσιμο Tip! Μην τοποθετήσετε τις βλεφαρίδες στην αρχή της εσωτερικής γωνίας αλλά λίγο πιο μέσα για να αποφύγετε τυχόν ενοχλήσεις.

Blending βλεφαρίδων - LadiesWorld.gr

Photographee.eu/Shutterstock

Βήμα 6ο – Blending βλεφαρίδων!

Το δύσκολο κομμάτι τελείωσε και έφτασε η ώρα του blending. Με τα δάχτυλά σας πατήστε με μαλακές κινήσεις τις βλεφαρίδες, έτσι ώστε ψεύτικες και φυσικές να γίνουν ένα! Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην εσωτερική γωνία του ματιού, καθώς συνήθως σε εκείνο το σημείο φαίνονται οι ατέλειες.

Τέλος, μόλις η κόλλα στεγνώσει, μπορείτε να βάλετε λίγη μάσκαρα για να τελειοποιήσετε το αποτέλεσμα και είστε έτοιμες!

Όπως τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς έτσι και οι ψεύτικες βλεφαρίδες κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία. Διαφορετική ποιότητα τρίχας, διαφορετικές τιμές και διαφορετικά μεγέθη. Για καθημερινή χρήση ιδανική επιλογή είναι οι οικονομικές βλεφαρίδες. Κάποιες ενδεχομένως να μην είναι τόσο λαμπερές και να φαίνονται υπερβολικά ψεύτικες, αλλά υπάρχει ένα hack που θα σας εντυπωσιάσει. Όσο είναι ακόμα στην συσκευασία τους, πάρτε ένα spoolie και χτενίστε τες πολύ πολύ καλά με οριζόντιες κινήσεις. Οι τριχούλες θα διαχωριστούν και θα δείχνουν πιο παχιές και φυσικές. Τέλειο;

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτη όλα τα νέα άρθρα που ανεβαίνουν στο LadiesWorld.gr ?

Κάνε την Εγγραφή σου ΕΔΩ για να είσαι πάντα Ενημερωμένη!

Loading

 

LadiesWorld.gr – Όλα τα Μυστικά Ομορφιάς είναι Εδώ!

CO-FOUNDER : LadiesWorld.gr YOUTUBE CHANNEL : LadiesWorldGR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *